Черкаська медіапрофспілка вимагає від міської влади відкритості

Черкаська медіапрофспілка вимагає від міської влади відкритості

15 Січня 2014
4039

Черкаська медіапрофспілка вимагає від міської влади відкритості

4039
Черкаська медіапрофспілка вимагає від міської влади відкритості
Черкаська медіапрофспілка вимагає від міської влади відкритості

Черкаська міська організація Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ)  збирає підписи під заявою до в.о міського голови Черкас Віктора Білоусова  з вимогою стати більш відкритими у спілкуванні зі ЗМІ. Про це повідомляє прес-служба НМПУ.

 

Черкаські журналісти повідомляють, що спеціалісти, начальники відділів та директори значної частини департаментів міськвиконкому відмовляються спілкуватися із журналістами. Натомість чиновники радять представникам ЗМІ звертатись з запитами до прес-служби. За словами медійників, звернення до прес-служби міськвиконкому часто завершується тривалим  очікуванням потрібної інформації, замість необхідних даних чи коментарів журналісти отримують відписки.

 

Також черкаські журналісти нагадали, що за результатами досліджень публічності місцевих органів влади, що у 2013 році проводила громадянська мережа «Опора», Черкаська міська рада та в. о. міського голови Черкас Віктор Білоусов  опинилися у списку найбільш закритих серед органів місцевого самоврядування України.

 

Керівник черкаської  міської організації  НМПУ Юлія Фомічова заявила, що якщо чиновники не відреагують на заяву черкаських журналістів, то вони будуть звертатись до суду.

 

«Нам постійно доводиться відстоювати своє право на професію, а керівники структур, які працюють під грифом «не для преси», абсолютно не реагують на наші скарги та звернення. Якщо питання не буде розглянуто і вирішено, ми будемо звертатися з позовами до судів, адже Україна брала на себе зобов'язання створити відкриті органи влади», - сказала пані Фомічова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4039
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду