МВС оприлюднить результати експертиз по справі Чорновол після слідчих дій за її участі

МВС оприлюднить результати експертиз по справі Чорновол після слідчих дій за її участі

14 Січня 2014
4772

МВС оприлюднить результати експертиз по справі Чорновол після слідчих дій за її участі

4772
МВС оприлюднить результати експертиз по справі Чорновол після слідчих дій за її участі
МВС оприлюднить результати експертиз по справі Чорновол після слідчих дій за її участі

В МВС є результати експертиз, які можуть вказувати на осіб, які перебували в автомобілі під час здійснення нападу на журналістку і активістку Тетяну Чорновол. Проте оприлюднення цієї інформації може вплинути на покази потерпілої, повідомляє УЗГ МВС України з посиланням на заяву заступника начальника ГСУ МВС України Олександра Гнатіва.

 

За словами представника МВС,  наразі правоохоронці чекають, поки Тетяну Чорновол випишуть з лікарні, щоб провести усі необхідні слідчі дії за її участі. Мова йде про впізнання, слідчий експеримент і одночасний допит.

 

«Наразі ми не можемо оприлюднити результати експертиз, які дають відповідь на питання, хто знаходився в автомобілі Тетяни Чорновол, щоб це не вплинуло на покази потерпілої, з якою планується проведення слідчих дій після її одужання», - підкреслив заступник начальника ГСУ МВС України.

 

Він також пояснив позицію МВС щодо алібі, про які заявляли деякі підозрювані, зокрема заарештований Олександр Храмцов.

 

«Що стосується алібі деяких підозрюваних, то вся інформація ретельно перевіряється. Але ми ніколи і не стверджували, що всі підозрювані знаходилися на місці скоєння злочину. Для того слідство і потрібне, щоб встановити ступінь участі кожного підозрюваного у вчиненні злочину», - заявив Олександр Гнатів.

 

Водночас УЗГ МВС пише не про напад на журналістку, а про «конфлікт» осіб з Тетяною Чорновол.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 14 січня, Апеляційний суд Києва відмовив у звільненні Сергію Котенку, якого підозрюють у причетності до побиття журналістки та активістки Тетяни Чорновол.

 

10 січня суд залишив під вартою Олександра Храмцова, ще одного підозрюваного у справі щодо нападу на Тетяну Чорновол.  Як відомо, він є одним з п'яти затриманих у справі про побиття журналістки.

 

За словами міністра МВС Віталія Захарченка, міліція досі шукає останнього підозрюваного у справі щодо побиття Тетяни Чорновол.

 

Раніше прес-служба президента повідомила, що у рамках кримінального провадження щодо побиття журналістки та громадської активістки Тетяни Чорновол проведено слідчий експеримент, під час якого один із підозрюваних зізнався в тому, що брав участь у скоєнні злочину. Наразі ім'я підозрюваного, який зізнався у тому, що брав участь у побитті, не розголошується.

 

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня на бориспільській трасі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол після того, як її переслідували на машині.

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію. Тетяна Чорновол вважає, що напад пов'язаний з її професійною діяльністю та громадською активністю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4772
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду