МВС використало відео «Радіо Свобода», «Дня», 1Tv.Ru та невідомих джерел для звинувачення опозиції

МВС використало відео «Радіо Свобода», «Дня», 1Tv.Ru та невідомих джерел для звинувачення опозиції

14 Січня 2014
7174

МВС використало відео «Радіо Свобода», «Дня», 1Tv.Ru та невідомих джерел для звинувачення опозиції

7174
МВС використало відео «Радіо Свобода», «Дня», 1Tv.Ru та невідомих джерел для звинувачення опозиції
МВС використало відео «Радіо Свобода», «Дня», 1Tv.Ru та невідомих джерел для звинувачення опозиції

Міністерство внутрішніх справ використало відеозаписи «Радіо Свобода», газети «День», російського каналу 1Tv.Ru та зйомки з невідомих джерел, компілюючи їх на власний розсуд і доповнивши власним закадровим текстом, для звинувачення опозиції. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

На ролику, який представили 13 січня іноземним дипломатам у Києві, зняті події 10 та 11 січня, коли біля будівлі Києво-Святошинського райсуду та Святошинського райвідділку міліції після вироку суду сталися сутички між «Беркутом» і протестувальниками.

 

Голос за кадром у зведеному з відео різних ЗМІ міліцейському ролику стверджує, що «вирок був винесений терористичній групі, яка планувала здійснити вибух у багатолюдному місці у Борисполі», прибулих до суду свободівців названо «бойовиками». Сказано також, що колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, якому розбили голову, ймовірно, перебував у стані сп'яніння і погрожував одному з керівників спецпідрозділу. У МВС також заявляють, що тілесних ушкоджень Юрієві Луценку працівники міліції не спричиняли.

 

Відео МВС

 

Цей коментар прямо протилежний версії мітингувальників, журналістів і екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, які заявляють, що їх побили «беркутівці». Крім того дружина екс-міністра, народний депутат Ірина Луценко 13 січня заперечила, що її чоловік вживав алкогольні напої того дня.

 

Нагадаємо, 13 січня редакція газети «День» заявила про спотворення їхнього відео з Юрієм Луценком і порушення авторських прав блогером Дмитром Скворцовим, чию спотворену версію відео «Дня» почали масово поширювати в інтернеті.

 

Під час масових акцій увечері 10 січня і вночі 11 січня були побиті або поранені десятки активістів, журналісти й депутати (Едуард Леонов, Юрій Бублик та Павло Кириленко), які перебували під Києво-Святошинським районним судом Київської області, а згодом - під Святошинським райвідділом міліції. Найвідомішим серед них є колишній міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, який, за повідомленнями, намагався стати між активістами й співробітниками «Беркута».

 

У пана Луценка діагностований «струс головного мозку, забійна рана правої лобної ділянки, набряк м'яких тканин правої надбрівної та лівої лобної ділянок». Про це йдеться у висновку лікарів клініки, куди колишній міністр потрапив після побиття.

 

Конфлікт розгорівся після вироку суду, який 10 січня засудив трьох осіб до шести років позбавлення волі, звинувативши їх у намірах підірвати пам'ятник Леніну в Бориcполі на Київщині.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7174
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду