Андрію Дзиндзі інкримінують кримінальний злочин за плювок в обличчя інспектору ДАІ

Андрію Дзиндзі інкримінують кримінальний злочин за плювок в обличчя інспектору ДАІ

9 Січня 2014
4283

Андрію Дзиндзі інкримінують кримінальний злочин за плювок в обличчя інспектору ДАІ

4283
Андрію Дзиндзі інкримінують кримінальний злочин за плювок в обличчя інспектору ДАІ
Андрію Дзиндзі інкримінують кримінальний злочин за плювок в обличчя інспектору ДАІ

8 січня старший слідчий ГУВС Києва пан Яворський вручив журналісту «Дорожнього контролю» Андрію Дзиндзі підозру в тому, що журналіст 23 січня 2013 року плюнув в обличчя інспектору ДАІ Олександру Мусі, у результаті чого правоохоронця госпіталізували із легкими тілесними ушкодженнями. Про це повідомляє «Дорожній контроль».

 

У підозрі про вчинення злочину слідчий пан Яворський зазначив, що інспектор ДАІ отримав у результаті плювка Андрія Дзиндзі тілесні ушкодження.

 

«Згідно з висновком експерта №474 від 22.03.2013 року, результати судово-медичного обстеження й надана медична документація свідчить про те, що при зверненні по медичну допомогу 23.01.2013 року о 20.10 у громадянина Мухи Олександра Анатолійовича виявлено тілесні ушкодження у вигляді синця», - йдеться у підозрі.

 

За фактом завдання легких тілесних ушкоджень співробітнику правоохоронного органів, коли той виконував службові обов'язки, пан Яворський запідозрив журналіста в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.354 КК України. Дану підозру затвердив прокурор прокуратури Києва пан Мироненко.

 

«Дорожній контроль» повідомляє, що конфлікт між Андрієм Дзиндзею та інспектором Олександром Мухою виник 23 січня о 10.30, коли представник ДАІ намагався забрати його авто на приватний штрафмайданчик ТОВ «Оллін-плюс». Під час конфлікту пан Дзиндзя плюнув в обличчя інспектору ДАІ. За версією «Дорожнього контролю», після цього даїшник повалив журналіста на землю «і кілька разів його вдарив».

 

Коли на місце пригоди приїхало керівництво «Дорожнього контролю» і керівництво полку ДАІ Києва,  сторони конфлікту домовились між собою, що не будуть висувати один одному жодних претензій. Однак увечері того ж дня стало відомо, що пан Муха звернувся до лікарні й був госпіталізований.

 

«Пізніше Андрію Дзиндзі на особистий мобільний подзвонив заступник начальника полку ДАІ Києва Тищенко В.В. і став погрожувати журналісту "ДК" особистою розправою. Тепер же, через рівно рік, ГУВС Києва порушує кримінальну справу з цього приводу», - заявляє ДК.

 

«Мета таких дій зрозуміла - якщо все ж таки запрацює «закон про амністію», Андрій Дзиндзя вийде на волю. В МВС цього допустити ніхто не хоче, тому якщо журналіста випустять за «штурм Банкової», то одразу ж посадять за "синець від плювка"», - пише «Дорожній контроль».

 

Нагадаємо», Андрія Дзиндзю затримали 5 грудня як людину, що «причетна до подій, пов'язаних з бульдозером». Пан Дзиндзя сказав, що не керував трактором під час штурму Адміністрації президента 1 грудня, а виліз на нього тільки тому, що звідти був гарний ракурс для зйомки.

 

Як писала «Детектор медіа, Шевченківський районний суд міста Києва не відпустив журналіста й активіста сайту громадської організації «Дорожній контроль» Андрія Дзиндзю на поруки народних депутатів, а натомість обрав для нього запобіжний захід - утримання під вартою протягом двох місяців. 20 грудня Апеляційний суд міста Київ залишив без змін запобіжний захід для пана Дзиндзі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4283
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду