Чорновол заявила, що розмірковує про судовий позов до Януковича

Чорновол заявила, що розмірковує про судовий позов до Януковича

9 Січня 2014
4385

Чорновол заявила, що розмірковує про судовий позов до Януковича

4385
Чорновол заявила, що розмірковує про судовий позов до Януковича
Чорновол заявила, що розмірковує про судовий позов до Януковича

Громадська активістка та журналістка Тетяна Чорновол, можливо, подаватиме позов до міжнародних судів на президента Віктора Януковича. Про це вона сказала в інтерв'ю «Deutsche Welle».

 

Відповідаючи на запитання про можливий позов на Віктора Януковича, Тетяна Чорновол зауважила, що навряд чи звернеться з таким позовом в українські суди.

 

«Я про це подумаю. Я навряд чи буду зв'язуватися з судами в нашій країні. Я прекрасно знаю, що таке суди в нашій країні», - сказала вона.

 

Нагадаємо, що Тетяна Чорновол вважає, що її хотіли убити, і підозрює Віктора Януковича у замовленні нападу на неї.

 

На думку пані Чорновол, причиною нападу на неї є її журналістські розслідування, що стосувались резиденцій президента у Межигір'ї та на мисі Айя в Криму.

 

«Останні три роки я вважала себе не журналістом, а людиною, яка бореться з Віктором Федоровичем Януковичем. Я провела багато журналістських розслідувань. Так склалося, що я стала піонером з розкриття інформації про його резиденції, наприклад, про Межигір'я. Мені вдалося дізнатися про будівництво велетенського нового особняка сім'ї Януковича на мисі Айя в Криму. Ця тема готується до публікації», - пояснила пані Чорновол в інтерв'ю.

 

«Що стосується маєтку на мисі Айя, то я влітку 2013-го оприлюднила плани забудови будинку. Янукович дуже боїться за свою безпеку. Оприлюднення планів його резиденції - для нього досить сильний удар. Мені вдалося дістати плани закладання комунікацій - вентиляційних шахт, водогонів, каналізації. Будь-яка служба безпеки вам скаже, що якщо така інформація виходить на широкий загал, все потрібно перебудовувати», - розповіла журналістка.

 

Як відомо, в ніч на 25 грудня на Бориспільській трасі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол після того, як переслідували її машину і зіштовхнули авто з траси.

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію. Сама Тетяна Чорновол вважає, що напад пов'язаний з її громадською активністю.

 

 За рішенням суду арештовано на два місяці п'ятьох підозрюваних у причетності до нападу. Також зараз триває розшук шостого підозрюваного. Як повідомила прес-служба президента, один із підозрюваних зізнався у скоєнні нападу на Тетяну Чорновол.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4385
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
числоУточнити
3780 дн. тому
1. ВГО "Майдан", (єдиним джерелом влади в Україні є народ ) на Віче, створює Суд присяжних, 2. Суд присяжних викликає на засідання, що відбудеться «__» січня 2014 р. о 12.00 за підозрою у зраді: ЯНУКОВИЧА В.Ф. - Президента Окупованої території, Голову Ради національної безпеки і оборони Окупованої території; РИБАКА В. В.- Голову Верховної Ради Окупованої території; АЗАРОВА М.Я.- Прем'єр-міністра Окупованої території; Дію законів України окупантами, практично, скасовано, діє телефонне право зловмисника СБУ, МВС.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду