Міліція чекає виписки Тетяни Чорновол для її участі в слідчих діях

Міліція чекає виписки Тетяни Чорновол для її участі в слідчих діях

8 Січня 2014
4256

Міліція чекає виписки Тетяни Чорновол для її участі в слідчих діях

4256
Міліція чекає виписки Тетяни Чорновол для її участі в слідчих діях
Міліція чекає виписки Тетяни Чорновол для її участі в слідчих діях

У міліції заявляють, що вже провели всі необхідні слідчі дії в справі нападу на журналістку й активістку Тетяну Чорновол, здійснення яких було можливим без участі потерпілої. Решта процесуальних дій обов'язково потребують безпосередньої участі Тетяни Чорновол. Про це повідомив заступник начальника Головного слідчого управління МВС Олександр Гнатів, якого цитує управління зв'язків з громадськістю МВС.

 

За його словами, розслідування кримінального провадження за фактом нападу на Тетяну Чорновол продовжується. Слідством виконаний значний обсяг роботи: знайдені підозрювані, допитано багато свідків, вивчені відеозаписи. Крім того, правоохоронцями було призначено більше два десятка експертиз, результати яких вони поступово починають отримувати.

 

Олександр Гнатів зазначив, що на сьогоднішній день всі слідчі дії, які можливі без участі потерпілої, вже виконані. «Ми чекаємо коли Тетяна Черновол буде виписана з лікарні, адже без її участі неможливо провести слідчий експеримент, одночасні допити, впізнання підозрюваних. Це є дуже важливим для встановлення істини у справі та перевірки показів підозрюваних», - наголосив заступник начальника ГСУ МВС.

 

Він також зазначив, що слідство володіє інформацією від лікарів медичного закладу, в якому перебуває на лікуванні пані Чорновол, про те, що на сьогоднішній день за станом здоров'я потерпіла потребує амбулаторного лікування та може бути виписана. Проте, з його слів, потерпіла за власним бажанням продовжує перебувати на стаціонарному лікуванні.

 

Нагадаємо, 6 січня прес-служба Міністерства охорони здоров'я України проінформувала, що стан здоров'я журналістки Тетяни Чорновол, яка постраждала внаслідок побиття 25 грудня 2013 року, є «стабільним та задовільним» і їй запропонували виписку, від якої вона відмовилася. Чоловік постраждалої Микола Березовий назвав цю заяву неправдивою. З його слів, стан пані Чорновіл «став трохи кращим від жахливого».

 

Сама пані Чорновол заявила в ефірі інтерв'ю Hromadske.TV, що інформація, розповсюджена прес-службою Міністерства охорони здоров'я щодо виписки не відповідає дійсності. На думку активістки, її хочуть виписати чимшвидше, щоб звільнити нападників від покарання.

 

Згодом заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов заявив, що переведення Тетяни Чорновол зі стаціонарного на амбулаторне лікування не вплине на визначення ступеня тяжкості завданих їй тілесних ушкоджень.

 

Як відомо, в ніч на 25 грудня на Бориспільській трасі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол після того, як переслідували її машину і зіштовхнули її з траси.

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію. Сама Тетяна Чорновол вважає, що напад пов'язаний з її громадською активністю.

 

За рішенням суду арештовано на два місяці п'ятьох підозрюваних у причетності до нападу. Також зараз триває розшук шостого підозрюваного. Як повідомила прес-служба президента, один із підозрюваних зізнався у скоєнні нападу на Тетяну Чорновол.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4256
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Korol
3777 дн. тому
Да и так понятно, что Чорновол будет из кожи вон лезть, чтобы по-дольше остаться в больнице и впаять обидчикам максимальный срок. Это вполне логично с точки зрения нормального человека. Любой на ее месте тоже бы симулировал, может даже и врачей бы попытался подкупить, чтобы продлить нетрудоспособность как можно дольше.
Пеньков
3779 дн. тому
Не получается к факту избиении власть приплести. Не получается и сказать что плохо лечит власть, раз в частной клинике лежит. Поэтому решили выдумывать сказки, что якобы кто-то МОЗ давит на клинику, на Татьяну или еще не кого-то. В общем спектакль продолжается.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду