МОЗ заявляє, що не втручається у лікування Чорновол, а лише «цікавиться»

МОЗ заявляє, що не втручається у лікування Чорновол, а лише «цікавиться»

8 Січня 2014
3639

МОЗ заявляє, що не втручається у лікування Чорновол, а лише «цікавиться»

3639
МОЗ заявляє, що не втручається у лікування Чорновол, а лише «цікавиться»
МОЗ заявляє, що не втручається у лікування Чорновол, а лише «цікавиться»

Заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов переконує, що міністерство не втручається в лікування постраждалої від нападу активістки і журналістки Тетяни Чорновол. Про це чиновник Міністерства охорони злоров'я (МОЗ) заявив 8 грудня під час зустрічі з активістами Майдану, що пікетували будівлю МОЗ, повідомляє «Українська правда».

 

Олександр Толстанов повідомив, що МОЗ постійно контролює лікування Чорновол, а також, що він особисто двічі зустрічався з Тетяною Чорновол - до і після операції, а також спілкувався з її чоловіком.

 

«Я особисто відвідував Тетяну Чорновол, спілкувався з її чоловіком. І, до речі, чоловік ще й подякував за те, що ми все-таки хвилюємося. Чому ми її відвідували? Бо зрозуміло, що така справа не може йти без того, щоб ми не переконалися в тому, що лікування йде в повному обсязі», - цитує чиновника «Українська правда».

 

На питання активіста Майдану Ігоря Луценка, навіщо МОЗ втручається в лікування Тетяни Чорновол, заступник міністра відповів: «Послухайте, ми не втручаємося в процес. Але я думаю, що це абсолютно нормальна практика, коли ми цікавимося ходом лікування. І висновок лікарів, який є і записаний в історії хвороби (про можливість Чорновол перевестися на амбулаторне лікування) жодним чином не може контролюватися Міністерством охорони здоров'я, як ви заявляєте».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», інформація, розповсюджена прес-службою Міністерства охорони здоров'я щодо виписки активістки та журналістки Тетяни Чорновол, не відповідає дійсності. Про це сама пані Чорновол заявила в інтерв'ю Hromadske.TV.

 

Говорячи про заяву МОЗ, у якій ідеться про стабільний та задовільний стан здоров'я Тетяни Чорновол та її можливу виписку на амбулаторне лікування, активістка заявила: «Там повна брехня».

 

Водночас активіст та громадський діяч Ігор Луценко у своєму блозі на «Українській правді» повідомив , що «МОЗ тисне на лікарню "Борис", щоб ті вигнали Таню Чорновол на вулицю, не долікувавши. Це для того, щоб справу не змогли кваліфікувати, як таку, котра включала тяжкі тілесні ушкодження».

 

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня на Бориспільській трасі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол після того, як переслідували її машину і зіштовхнули її з траси.

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію.

 

Як писала «Детектор медіа», за рішенням суду арештовано на два місяці п'ятьох підозрюваних у причетності до нападу. Також зараз триває розшук шостого підозрюваного. Як повідомила прес-служба президента, один із підозрюваних зізнався у скоєнні нападу на Тетяну Чорновол.

 

Сама Тетяна Чорновол вважає, що напад пов'язаний з її громадською активністю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3639
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Катрина
3758 дн. тому
Татьяна с мужем вообще заврались. Есть ощущение, что они между собой не общаются. Муж благодарит МОЗ за внимание, потому говорит, что они мстят за что-то. Потому Татьяна говорит, что готова чуть ли не на баррикады бежать, а муж говорит, что она в тяжелейшем состоянии. Хоть бы договаривались.
Шерхан
3762 дн. тому
Так и должно быть: с чего бы МОЗу беспокоится о деятельности частной клиники, если бы не та шумиха, которую создали журналисты вокруг избиения Черновол и ее обращения за помощью в "Борис" ? А теперь МОЗ просто обязан наблюдать за ходом лечения Татьяны, хотя никаких полномочий представители Минздрава в "Борисе" не имеют и иметь не могут.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду