Журналісти отримають ще 300 захисних жилетів від ОБСЄ

Журналісти отримають ще 300 захисних жилетів від ОБСЄ

27 Грудня 2013
2299

Журналісти отримають ще 300 захисних жилетів від ОБСЄ

2299
Журналісти отримають ще 300 захисних жилетів від ОБСЄ
Журналісти отримають ще 300 захисних жилетів від ОБСЄ

Захисні жилети для журналістів було передано від Координатора  проектів ОБСЄ в Україні Національній спілці журналістів та Незалежній медіа-профспілці. 300 жилетів-накидок салатового кольору містять напис «Преса» та допомагатимуть працівникам ЗМІ ідентифікуватися у натовпі. Перші 20 жилетів уже відправлено у Дніпропетровськ за ініціативи обласної організації НСЖУ, куди з відповідним проханням звернулися місцеві медійники.

 

НСЖУ, НМПУ разом із партнерськими організаціями вже видали понад 1 тис. помаранчевих захисних жилетів. Працівники ЗМІ вважають їх надзвичайно корисними для роботи в місцях масового скупчення людей, адже за допомогою жилетів можна як захиститися, так і швидко знайти «своїх».

 

Крім цього, Координатор проектів ОБСЄ в Україні, НСЖУ та НМПУ готують спільний проект, спрямований на навчання та захист журналістів, що потрапили чи можуть потрапити в екстремальні ситуації.

 

Нагадаємо, що за останні тижні в Україні під час силових розгонів мирних мітингів правоохоронцями постраждало близько півсотні працівників ЗМІ, а днями було побито журналістку Тетяну Чорновіл.  Як повідомляють ЗМІ, представник ОБСЄ зі свободи засобів масової інформації Дуня Міятович засудила подібне насилля по відношенню до журналістів. Вона заявляє, що напади на журналістів не припустимі, і нападники на Тетяну Чорновол мають бути покарані.

 

«Закликаю владу провести швидке і детальне розслідування, щоб притягнути винних до відповідальності», - підкреслила представник ОБСЄ, коментуючи ситуацію з побиттям Чорновол.

 

Як зазначив у коментарі новинам ТСН (канал 1+1) перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, сьогодні професія журналіста стала однією з найбільш небезпечних в Україні.

 

- Є вибір сьогодні: або писати про «котиків», про якісь легкі відпочинкові речі, або ж мати мужність, - сказав Сергій Томіленко під час мітингу представників ЗМІ та громадськості під стінами МВС у Києві.

 

Прес-служба НСЖУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба НСЖУ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2299
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду