Тернопільські журналісти протестували проти побиття Чорновол і вимагали відставки Захарченка

Тернопільські журналісти протестували проти побиття Чорновол і вимагали відставки Захарченка

26 Грудня 2013
3645

Тернопільські журналісти протестували проти побиття Чорновол і вимагали відставки Захарченка

3645
Тернопільські журналісти протестували проти побиття Чорновол і вимагали відставки Захарченка
Тернопільські журналісти протестували проти побиття Чорновол і вимагали відставки Захарченка

Сьогодні, 26 грудня, у Тернополі кілька десятків працівників ЗМІ вийшли на акцію протесту у зв'язку з жорстоким побиттям журналістки та громадської активістки Тетяни Чорновол. Про це повідомляє  ZIK.

 

За словами журналістів, розправа над Тетяною Чорновол показала справжній стан свободи слова в Україні. На знак протесту проти застосування сили до працівників ЗМІ та перешкоджання їх професійній діяльності учасники акції пікетували обласне управління міліції. Журналісти тримали плакати з написами «Тернопіль з Тетяною Чорновол», «НІ насильству над журналістами!», «Вчора - Чорновол, завтра - я», «Бити журналістів не можна!».

 

 

 

До працівників ЗМІ приєдналися правозахисники та громадські діячі міста. Разом вони підписали звернення, адресоване міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, у якому, зокрема, висловили обурення бездіяльністю міліції.

 

«Кілька десятків репортерів були жорстоко побиті працівниками «Беркута» вночі 30 листопада на Майдані Незалежності та 1 грудня на Банковій. Минає місяць, однак міністр МВС Віталій Захарченко досі не звітував перед Україною щодо покарання винуватців. Невідомо навіть, чи їх взагалі виявлено. Тим часом, як посадова особа міністр МВС несе особисту відповідальність за безчинства з боку своїх підлеглих. Чашу терпіння переповнило жорстоке побиття нашої колеги і громадської активістки Євромайдану Тетяни Чорновол», - йдеться у зверненні.

 

Тернопільські журналісти вимагають від міністра МВС подати у відставку, попередньо забезпечивши об'єктивне розслідування побиття Тетяни Чорновол та інших злочинів проти працівників ЗМІ й активістів Євромайдану.

 

Заяву з вимогами передали заступнику начальника обласної міліції Василю Облещуку.

 

Як  повідомляла «Детектор медіа», 25 грудня львівські та донецькі журналісти провели акції на підтримку Тетяни Чорновол. У Києві в цей день Міністерство внутрішніх справ пікетували громадські активісти та журналісти

 

26 грудня у Києві  щонайменше 300 журналістів і учасників євромайдану знову пікетували МВС з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Віталія ЗахарченкаПройшли також акції протесту журналістів у Рівному, Луцьку і Житомирі.

 

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня Тетяну Чорновол побили невідомі на трасі Бориспіль-Київ.

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. До вечора 25 грудня було затримано двох із трьох підозрюваних. Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію.

 

Сама Тетяна Чорновол пов'язує побиття зі своєю громадською діяльністю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3645
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду