ІМП та «Інтерньюз-Україна» пов’язують побиття Чорновол з її розслідуваннями і вимагають відставки міністра Захарченка

ІМП та «Інтерньюз-Україна» пов’язують побиття Чорновол з її розслідуваннями і вимагають відставки міністра Захарченка

25 Грудня 2013
4963

ІМП та «Інтерньюз-Україна» пов’язують побиття Чорновол з її розслідуваннями і вимагають відставки міністра Захарченка

4963
ІМП та «Інтерньюз-Україна» пов’язують побиття Чорновол з її розслідуваннями і вимагають відставки міністра Захарченка
ІМП та «Інтерньюз-Україна» пов’язують побиття Чорновол з її розслідуваннями і вимагають відставки міністра Захарченка

Інститут Медіа Права (ІМП) та громадська організація «Інтерньюз-Україна» висловили своє обурення  жорстоким побиттям журналістки Тетяни Чорновол і задажали негайної відстави міністра МВС Віталія Захарченка. Про це йдеться у заявах організацій.

 

ІМП висловив обурення щодо нападу на журналістку і звертає увагу на те, що Тетяна Чорновол відома своїми журналістськими розслідуваннями про корупцію у вищих ешелонах влади, зокрема розслідуванням про резиденцію «Межигір'я», мисливські угіддя «Сухолуччя», кримські резиденції, газові схеми та тиск Росії. Остання публікація, опублікована за кілька годин до нападу, стосувалася маєтку у селі Підгірці, який журналістка пов'язує з міністром МВС Віталієм Захарченком.

 

«Завдання правоохоронної системи - не лише швидко і ефективно розкривати скоєні злочини, але й вживати належних заходів для їх запобігання. Відсутність конкретних результатів у справах побитих студентів та журналістів, нові жорстокі замахи, залякування та тиск, звіряче побиття Тетяни Чорновол є підтвердженням неспроможності Міністерства внутрішніх справ і персонально міністра Захарченка виконувати покладені на них обов'язки», - переконаний ІМП.

 

Тому Інститут Медіа Права вважає, що Віталій Захарчено має негайно піти у відставку, оскільки не здатен забезпечити громадський порядок в державі: «На наше переконання повна відповідальність за побиття журналістки Тетяни Чорновол лежить на владі».

 

ГО «Інтерньюз-Україна» засуджує цинізм тих, хто підняв руку на жінку, і вважає, що напад на Тетяну Чорновол свідчить про подальші вибіркові репресії нинішнього політичного режиму стосовно спільноти українських журналістів.

 

«Напад на Тетяну Чорновол стався пізно ввечері 24 грудня, коли увесь світ слухав різдвяну промову Папи Римського у Ватикані. Цим самим злочинці підкреслили відмежування від цінності поваги до прав та свобод людини, що є засадничими для сучасного світу, - йдеться у заяві організації на сторінці у Facebook. - Тетяна Чорновол передусім є журналістом-розслідувачем, яка публікувала матеріали щодо статків представників української влади. Перші заяви офіційної влади свідчать про бажання перевести відповідальність за скоєний злочин на представників опозиції і не гарантують негайного розслідування нападу на Тетяну Чорновол».

 

«Інтерньз-Україна» закликає правоохоронні органи знайти злочинців впродовж 48 годин, а міжнародну спільноту  - застосувати всі механізми захисту прав журналістів, свободи слова і громадянського суспільства в нашій країні.

«Ми висловлюємо підтримку Тетяні, усім журналістам та громадським активістам, які впродовж останніх трьох тижнів стали об'єктом нападу з боку так званих «невідомих», за якими чітко простежуються застосування бандитських методів залякування з 90-х років», - йдеться у заяві.

 

Нагадаємо, у ніч на 25 грудня журналістку і актвістку Тетяну Чорновол побили невідомі на трасі Бориспіль-Київ.

 

За фактом побиття  Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, одна з них - провокація.

 

Тетяна Чорновол пов'язує побиття із своєю професійною та громадською діяльністю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4963
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду