МВС повідомляє, що одна з версій нападу на Тетяну Чорновол – провокація

МВС повідомляє, що одна з версій нападу на Тетяну Чорновол – провокація

25 Грудня 2013
4369

МВС повідомляє, що одна з версій нападу на Тетяну Чорновол – провокація

4369
МВС повідомляє, що одна з версій нападу на Тетяну Чорновол – провокація
МВС повідомляє, що одна з версій нападу на Тетяну Чорновол – провокація

Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на журналістку та активістку Тетяну Чорновол, який стався у ніч на 25 грудня біля Борисполя, одна з них - провокація. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС,  яке отримала «Детектор медіа».

 

«Як відомо слідству, активістка неодноразово залишалася на ніч у Будинку Профспілок і пересувалася виключно у супроводі інших. У ніч нападу вона була одна, тож, можливо, нападники цим і скористалися», -  йдеться у повідомленні міліції.

 

У МВС заявляють, що напад на журналістку розслідуватимуть «найбільш досвідчені» працівники Центрального апарату МВС - кримінальне провадження передається до Головного слідчого управління МВС України.

 

Зараз на місці нападу працює слідчо-оперативна група на чолі із  першим заступником Міністра внутрішніх справ України Віктором Дубовиком, який безпосередньо керує роботою підлеглих.

 

МВС також повідомляє, що розслідування злочину знаходиться на контролі міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка. Процесуальне керівництво здійснюється Генеральною прокуратурою України.

 

У повідомленні прес-служби МВС також йдеться, що слідчі закликаютьє родичів Тетяни Чорновол надати правоохоронцям відеореєстратор, який був знайдений в автівці журналістки.

 

«До того ж, не обійшлося і без деяких народних депутатів, які прибули на місце події, і постійно втручалися у першопочаткову роботу слідчо-оперативної групи. У зв'язку з цим було прийнято рішення про повторний огляд місця події», - повідомляє МВС.

 

Нагадаємо, 24 грудня Тетяну Чорновол жорстоко побили невідомі на трасі Бориспіль-Київ .

 

За фактом побиття  Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. 

 

Тетяна Чорновол пов'язує побиття зі своєю громадською і професійною діяльністю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4369
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду