На знак протесту Володимир Якимець відмовився від звання «Заслужений журналіст України»

18 Грудня 2013
5251

На знак протесту Володимир Якимець відмовився від звання «Заслужений журналіст України»

5251
Своє рішення журналіст пояснив протестом проти побиття співробіників ЗМІ і мітингувальників на Євромайдані
На знак протесту Володимир Якимець відмовився від звання «Заслужений журналіст України»

Минулого тижня завідувач відділу кіновідеофондів Національної телерадіокомпанії України (НТКУ) Володимир Якимець звернувся до голови Адміністрації Президента, голови Комісії державних нагород та геральдики Сергія Льовочкіна із заявою про відмову від почесного звання «Заслужений журналіст України», яке він отримав на підставі указу Президента Віктора Януковича. Цю інформацію пан Якимець підтвердив «Детектор медіа» особисто.

 

Як розповів журналіст, відмовою від звання «Заслужений журналіст України» він заявляє протест «проти брутального, нелюдського за своєю жорстокістю побиття журналістів, студентів та інших мирних протестувальників 30 листопада та 1 грудня 2013 року».

 

Володимир Якимець написав у своїй заяві до голови АП: «Сьогодні я відмовляюся від цього почесного звання і прошу прийняти та відповідним чином оформити мою добровільну відмову. Мотив - мій протест проти звірячого, садистського побиття журналістів, які виконували свої професійні обов'язки, студентів та інших мирних учасників подій Євромайдану 30 листопада та 1 грудня ц.р. Посвідчення до почесного звання та знак «Заслужений журналіст України» готовий передати Комісії або до музею чи архіву, який буде визначений Комісією».

 

Нагадаємо, звання «Заслуженого журналіста України» Володимиру Якимцю було присвоєно указом Президента Віктора Януковича у 2011 році.

 

Володимир Якимець є тезкою художнього керівника «Піккардійської Терції» Володимира Якимця, тому багато ЗМІ помилково повідомили про відмову від звання заслуженого журналіста фронтмена гурту. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5251
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду