detector.media
18.12.2013 17:06
На знак протесту Володимир Якимець відмовився від звання «Заслужений журналіст України»
Своє рішення журналіст пояснив протестом проти побиття співробіників ЗМІ і мітингувальників на Євромайдані

Минулого тижня завідувач відділу кіновідеофондів Національної телерадіокомпанії України (НТКУ) Володимир Якимець звернувся до голови Адміністрації Президента, голови Комісії державних нагород та геральдики Сергія Льовочкіна із заявою про відмову від почесного звання «Заслужений журналіст України», яке він отримав на підставі указу Президента Віктора Януковича. Цю інформацію пан Якимець підтвердив «Детектор медіа» особисто.

 

Як розповів журналіст, відмовою від звання «Заслужений журналіст України» він заявляє протест «проти брутального, нелюдського за своєю жорстокістю побиття журналістів, студентів та інших мирних протестувальників 30 листопада та 1 грудня 2013 року».

 

Володимир Якимець написав у своїй заяві до голови АП: «Сьогодні я відмовляюся від цього почесного звання і прошу прийняти та відповідним чином оформити мою добровільну відмову. Мотив - мій протест проти звірячого, садистського побиття журналістів, які виконували свої професійні обов'язки, студентів та інших мирних учасників подій Євромайдану 30 листопада та 1 грудня ц.р. Посвідчення до почесного звання та знак «Заслужений журналіст України» готовий передати Комісії або до музею чи архіву, який буде визначений Комісією».

 

Нагадаємо, звання «Заслуженого журналіста України» Володимиру Якимцю було присвоєно указом Президента Віктора Януковича у 2011 році.

 

Володимир Якимець є тезкою художнього керівника «Піккардійської Терції» Володимира Якимця, тому багато ЗМІ помилково повідомили про відмову від звання заслуженого журналіста фронтмена гурту. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY