Побоюючись арешту, журналіст і керівник сайту «Дорожній контроль» виїхав до Польщі

Побоюючись арешту, журналіст і керівник сайту «Дорожній контроль» виїхав до Польщі

16 Грудня 2013
5285

Побоюючись арешту, журналіст і керівник сайту «Дорожній контроль» виїхав до Польщі

5285
Побоюючись арешту, журналіст і керівник сайту «Дорожній контроль» виїхав до Польщі
Побоюючись арешту, журналіст і керівник сайту «Дорожній контроль» виїхав до Польщі

Керівник проекту «Дорожній контроль», журналіст Ростислав Шапошников виїхав 10 грудня до Польщі, щоб уникнути арешту. Про це повідомляє Радіо Свобода.

 

Пан Шапошников запевняє, що ніяких протиправних дій не здійснював, а його арешт паралізував би роботу сайту «Дорожнього контролю».

 

«Після арешту Андрія Дзіндзі і Віктора Смолія я отримав інформацію з достовірних джерел про те, що я буду третім, хто відправиться до СІЗО. Тобто, беручи до уваги те, що ці ж джерела попереджали про планований арешт Смолія і зваживши на ситуацію, я вирішив виїхати з України, оскільки я, як керівник «Дорожнього контролю», займаюся наповненням сайту організації. Якщо мене затримають, то не працюватиме сайт, не буде резонансу, а потім всіх моїх журналістів також потиху пересадять», - пояснив керівник «Дорожнього контролю».

 

У Польщі паном Шапошниковим опікується Асоціація польських журналістів: «Рік тому я був у Варшаві на запрошення Асоціації польських журналістів (SDP) й виступав із доповіддю про «Дорожній контроль», а також про свободу слова в Україні, про права журналістів. Опинившись у Варшаві, я написав листа до асоціації, вони мене запросили, тож тепер я співпрацюю з ними», - розповів український медійник.

 

Також пан Шапошников додав, що влада хоче закрити проект «Дорожній контроль» за активну участь та співорганізацію Євромайдану.

 

«Влада поставила перед собою завдання - зробити так, щоб на час Євромайдану «Дорожній контроль» їй не заважав. Коли в листопаді почалась революція, ми включились у неї в перший же день. Коли з'явилася інформація, що саме працівники ДАІ не пропускають мітингувальників на Майдан, наприклад, блокують автобуси, кухні, їжу, дрова, то ми як «Дорожній контроль» супроводжували автобуси, допомагали мітингувальникам проїхати до Києва. Фактично, ми допомагали розпочати цей Майдан», - розповів він.

 

Пан Шапошников зазначив, що тих журналістів «Дорожнього контролю», які залишилися в Україні, «зараз шукають, їх хочуть посадити до в'язниці, тобто ситуація дуже небезпечна».

 

Також український активіст  повідомив, що поки не планує просити притулку в Польщі.

 

Нагадаємо», Андрія Дзиндзю затримали 5 грудня як людину, що «причетна до подій, пов'язаних з бульдозером». Пан Дзиндзя сказав, що не керував трактором під час штурму Адміністрації президента 1 грудня, а виліз на нього тільки тому, що звідти був гарний ракурс для зйомки.

 

Як писала «Детектор медіа, Шевченківський районний суд міста Києва не відпустив журналіста й активіста сайту і громадської організації «Дорожній контроль» Андрія Дзиндзю на поруки народних депутатів, а натомість обрав для нього запобіжний захід - утримання під вартою протягом двох місяців.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5285
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду