Олег Наливайко: Треба лише одна допомога з боку російських колег - показувати правду

Олег Наливайко: Треба лише одна допомога з боку російських колег - показувати правду

16 Грудня 2013
3890

Олег Наливайко: Треба лише одна допомога з боку російських колег - показувати правду

3890
Олег Наливайко: Треба лише одна допомога з боку російських колег - показувати правду
Олег Наливайко: Треба лише одна допомога з боку російських колег - показувати правду

Голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Олег Наливайко подякував Спілці журналістів Росії (СЖР) за підтримку  колег і заявив, що українці чекають від російських ЗМІ правдивого зображення подій в Україні. Про це йдеться на сайті НСЖУ.

 

Олег Наливайко взяв участь у заходах Дня пам'яті російських журналістів, що загинули,  виконуючи професійні обов'язки, які пройшли 15 грудня у Центральному домі журналістів «Домжур» у Москві. Щороку Спілка журналістів Росії збирає на пам'ятні заходи рідних та близьких своїх колег.  

 

«З 2007 року ведеться цей страшний перелік, в ньому значиться 349 імен. Ми пам'ятаємо про всіх і всім надаємо допомогу. Цей день є щорічним нагадуванням про неблагополуччя в нашій професії і країні, своєрідним знаком біди. Але також це щорічне підтвердження того, що ми зберігаємо не тільки пам'ять про тих, хто передчасно пішов з життя, але й віримо в ідеали служіння професії. І багато колег не тільки в Росії, а й в інших країнах поділяють нашу віру», - сказав голова СЖР Всеволод Богданов.

 

За словами голови НСЖУ Олега Наливайка, під час заходів у Москві була особливо відчутна єдність російських та українських коллег: «В залі з портретами Артема Боровика, Влада Лістьєва, Анни Політковської, коли до слова запрошували матір Діми Холодова або дружину Олександра Каверзнєва, панував дух єдиної сім'ї, яка понесла тяжкі втрати. Панував дух, подібний до нашого 16 вересня, коли ми згадуємо 63 українських журналістів, загиблих при виконанні своїх професійних обов'язків за часи незалежності України».

 

Олег Наливайко особливо підкреслив прояви солідарності російських і українських журналістів: «Дуже важливо, що ми разом з російськими колегами нещодавно крокували в Києві по Хрещатику «тихим маршем» у Всесвітній день боротьби з безкарністю, що перші слова підтримки, після бійні на Банковій нам надіслала саме РСЖ».

 

Водночас пан Наливайко підкреслив, що в Україні очікують, що співробітники російських ЗМІ будуть дотримуватись професійних стандартів у зображенні подій в Україні. «Мене запитують колеги, чим вам допомогти? Нам треба лише одна  допомога з боку російських колег: писати, показувати, розповідати правду про те, що відбувається в Україні!», - заявив голова НСЖУ під час панахиди.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Спілка журналістів Росії (СЖР) приєднається до українсько-польської платформи, створеної у вересні цього року в польському місті  Казімеж Дольни.

 

За інформацією НСЖУ, в рамках співпраці між українською та російською спілками журналістів на початку наступного року заплановане проведення спільного засідання секретаріатів у Воронежі за участі активу, редакторів прикордонних областей, де будуть обговорені подальші спільні дії двох медіаорганізацій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3890
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Злой
3794 дн. тому
ОЛЕГ. АУУУ! Ты с такой же просьбой обратись и к нашим украинским журналистам. А то как-то грустно. Посмотришь СМИ - одно, блин выходишь на улицу - как в другой стране.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду