Народні депутати пропонують ввести адмінвідповідальність за спам

Народні депутати пропонують ввести адмінвідповідальність за спам

12 Грудня 2013
4437

Народні депутати пропонують ввести адмінвідповідальність за спам

4437
Народні депутати пропонують ввести адмінвідповідальність за спам
Народні депутати пропонують ввести адмінвідповідальність за спам

У Верховній Раді зареєстровано законопроект щодо протидії спаму, в якому пропонується ввести адміністративну відповідальність за його розповсюдження.

 

Метою законопроекту  № 3739 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів  України (щодо протидії спаму») є забезпечення  захисту  споживачів мобільного зв'язку від небажаних, шкідливих спам повідомлень, які іноді носять шахрайський характер та підвищення відповідальності операторів телекомунікацій, що надають послуги рухомого (мобільного) зв'язку за виконання ними зобов'язань по нерозповсюдженню та блокуванню спаму.

 

Автори проекту дають визначення терміну «спам», а також пропонують ввести адміністративну відповідальність за невиконання зобов'язань щодо нерозповсюдження та блокування спаму. 

 

Зокрема відповідно до змін, які хочуть внести до Кодексу про адміністративні правопорушення, передбачається, що «здійснення дій, щодо не припинення оператором, провайдером надання послуг абонентам, яких вони не замовляли, у тому числі розсилання електронних текстових, мультимедійних та голосових   повідомлень, спаму- тягнуть за собою відшкодування збитків, завданих абоненту, та накладення штрафу в розмірі від тридцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення за порушення, передбачені частиною третьою цієї статті, - вже тягнуть за собою відшкодування збитків, завданих абоненту, та накладення штрафу в розмірі від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

 

За прогнозами народних депутатів, прийняття законопроекту створить систему, при якій абонент кінцевого обладнання у мережах рухомого (мобільного) зв'язку зможе самостійно задавати правила, за якими будуть блокуватися спам повідомленням, створить умови при яких оператори будуть реально зацікавлені у боротьбі зі спамом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4437
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду