Під Лук'янівським СІЗО вимагають звільнити журналіста «Дорожнього контролю»

8 Грудня 2013
4221

Під Лук'янівським СІЗО вимагають звільнити журналіста «Дорожнього контролю»

4221
Під Лук'янівським СІЗО вимагають звільнити журналіста «Дорожнього контролю»

Під стінами Лук'янівського СІЗО проходить мітинг на підтримку журналіста «Дорожнього контролю» Андрія Дзиндзі, повідомляє «Радіо Свобода».

У двох кроках від Лук´янівської площі - кілька  десятків автівок. Водії-активісти євромайдану сигналами клаксонів вимагають від Державної пенітенціарної служби звільнити журналіста «Дорожнього контролю» Андрія Дзиндзю та Володимира Кадура.

Шевченківський районний суд засудив журналіста Дзиндзю і бізнесмена Кадура до 2 місяців ув’язнення в якості запобіжного заходу.

Чоловіків звинувачують у тому, що саме вони керували бульдозером під час штурму Адміністрації президента на вулиці Банковій 1 грудня. Крім того, Дзиндзя і Кадура нібито вчинили замах на життя співробітників спецпідрозділу «Беркут». За це їм загрожує від 9 до 15 років.

На знак протесту проти рішення судді, напередодні вночі автомобілісти блокували виїзди з будівлі суду.

У міліції заявили про наявність доказів причетності обох затриманих до штурму на Банковій. У свою чергу адвокат обвинувачених стверджує, що таких доказів йому ніхто не надавав.

 

Як писала «Детектор медіа», рішення суду про арешт пана Дзиндзі викликало таке обурення, що присутні у залі кинулися на суддю Володимира Бугіля. Після цього кількатисячний мітинг оточив будівлю Шевченківського райсуду, де відбувалося засідання. Протестувальники погрожували не випустити автозак із журналістом, на якому його мали доправити у СІЗО. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4221
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду