Двоє журналістів Першого національного звільняються через незгоду з редакційною політикою

Двоє журналістів Першого національного звільняються через незгоду з редакційною політикою

6 Грудня 2013
18423

Двоє журналістів Першого національного звільняються через незгоду з редакційною політикою

18423
Останньою краплею для журналістів став ефір новин про висвітлення розгону євромайдану 30 листопада
Двоє журналістів Першого національного звільняються через незгоду з редакційною політикою
Двоє журналістів Першого національного звільняються через незгоду з редакційною політикою

З Першого національного каналу через незгоду з редакційною політикою звільняються двоє журналістів - спеціальний кореспондент ТВО інформаційно-аналітичних програм Ігор Меделян і кореспондент цього ж ТВО Сергій Лефтер. Цю інформацію вони особисто підтвердили «Телекритиці».

 

Зокрема, Сергій Лефтер звільнився вчора, 5 грудня. «Звільнився з новин Першого національного через незгоду з інформаційною політикою каналу. Остання крапля - неадекватне, необ'єктивне та упереджене висвітлення євромайдану, зокрема розгону "Беркутом" людей 30 листопада», - пояснив пан Лефтер своє рішення.

 

Ігор Меделян з 5 грудня перебуває у відпустці з подальшим звільненням. «Я звільняюсь, бо не згоден з редакційною політикою каналу. Рішення залишити НТКУ назріло після подій 30 листопада, коли відбулося побиття протестувальників на Майдані Незалежності в Києві. Ефір новин на "Першому" у той день став останньою краплею», - зазначив журналіст і додав: «Я поважаю свій колектив, але вважаю, що не маю морального права брати участь у створенні таких новин».

 

Пан Меделян каже, що розуміє, що НТКУ повністю залежить від держави, в тому числі і фінансово, і це відображається на редакційній політиці каналу. «Я і декілька моїх колег спробували змінити підходи до подання інформації. У понеділок, 2 грудня, відбулися збори колективу новин. Втім, все залишилось без змін. Далі дискусій у колективі не пішли», - розповів він. Чекати кардинальних зрушень ані в загальній концепції каналу, ані в редакційній політиці новин він перспективи не бачить.

 

За інформацією джерел «Детектор медіа» на каналі, після зборів колективу 2 грудня керівництво пообіцяло давати в новинах більше балансу й дотримуватися стандартів, однак поліпшення редакційної політики не відбулося. Відтак, ще декілька журналістів Першого національного розглядають можливість звільнитися.

 

За даними інших джерел, працівників новин умовляли не йти й не зчиняти скандалу тим, що не вся їхня зарплата є офіційною, а частину грошей вони отримують від людей, які зараз контролюють Перший національний.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18423
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ольга
3782 дн. тому
по полочкам если все разложить то: 1. Лефтер - парень который не котировался в ньюс-руме и его мнение никого не интересовало. Третий сорт, к политике не допускали на пушечный выстрел. Сюжеты,а их было немного, правились нещадно. Он был обычным пушечным мясом, которым могли пожертвовать в любой момент абсолютно ничего не потеряв. 2. Меделян - начинал на канале как журналист ведущий криминальную тематику, потом в нужный момент, руководство канала воспользовалось его послушностью и уступчивостью и отправило работать "журналистом Азарова", правительственным журналистом. Задачу выполнял, даже перевыполнял делая еженедельно спецрепортажи по 15 минут про Януковича. Сам Меделян - однозначно Журналист с большой буквы но ему придется "отходить" от того стиля работы который ему навязали на ут-1. И возвращаться к реальной жизни. На данный момент на канале не нашли ему замены.
работяга
3783 дн. тому
а что Лефтер сюжеты делал?
obratsun
3783 дн. тому
А меня больше всего смешит в этой истории Лефтер. Он никогда не делал никаких политических сюжетов. Не из-за несогласия с редакционной политикой. Просто он слабый журналист, который даже с банального рейда не умеет сделать интересный материал. Политика всегда будет политикой, а элементарные человеческие качества важнее всего!
голос
3783 дн. тому
А мені ось дивно- я Ігоря щодня бачив у ньюс-румі: він радо висвітлював роботу уряду і особисто Миколи Яновича. Крім сюжетів у новини робив 10-15 хвилинки про покращення: остання вийшла днями. Від них буквально зуби скрипіли- так багато цукру було про владу. І з керівництвом у хлопця все "вась вась". Може він просто нову роботу знайшов? А може справа у недоплаченій премії? Щось не пригадую аби моделяна хтось примушував робити те, що він не хоче. Він вже дуже досвідчений і дорослий хлопчик.
для Андрий
3783 дн. тому
Пока вы будете говорить "даунбас", а другие будут оперировать фразами типа "галицкие рогули", ни фига у вас не выйдет. Андрий, вы ж в Европу хотите. Построить Европу в нетерпимом государстве не выйдет. Чаще смотрите на себя в зеркало
Андрій
3784 дн. тому
зритель // 06.12.2013 17:39 Ага, так "сбалансіравана", що жодного разу не прозвучало слово "розгін", "насилля", "кров" чи "винний". Спеціально для даунбаса.
зритель
3784 дн. тому
Я, к стати, был удивлен, насколько Перший показывает все адекватно и сбалансированно.
ПЕРШИЙ
3784 дн. тому
Не думаю, що на Першому знайдеться хоч один журналіст чи інший співробітник, який би підтримав це кровопролиття. Не всі, правда, в ефірі, щоби як хлопці це озучувати. Перший завжди був і є з народом України, знайте це точно. А стосовно дядь, які контролюють, то це так, контролерів там вистачає, ще й вчать, як людям з досвідом роботи працювати....
mostyuk
3784 дн. тому
бажано б цю новину почути з телевізора...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду