Беркутівці перешкоджали вести зйомку данському журналісту Андерсену

Беркутівці перешкоджали вести зйомку данському журналісту Андерсену

30 Листопада 2013
5322
30 Листопада 2013
11:17

Беркутівці перешкоджали вести зйомку данському журналісту Андерсену

5322
Беркутівці перешкоджали вести зйомку данському журналісту Андерсену
Беркутівці перешкоджали вести зйомку данському журналісту Андерсену

Близько п`ятої ранку 30-го листопада бійці «Беркута» перешкоджали вести зйомку данському журналісту Йоханнесу Вамберґу Андерсену. Про це він розповів на своїй сторінці у Facebook.

 

За його словами, він перебував на Майдані Незалежності вже після розгону єромайдану. Бійці  «Беркута» спочатку попросили його залишити проїжджу частину площі. Далі ж, коли він знімав, як беркутівці б`ють учасників євромайдану та перехожих, дісталося і йому.

 

«Вони спробували вирвати з моєї руки телефон (на який велася відеозйомка. - ТК). Після того як я опирався, дістав від них по голові. Тоді я почав кричати, і вони залишили мене в спокої», - розповів пан Андерсен.

 

 


 

На зафіксованому ним відео - фотограф зі скривавленою головою, який назвався Дмитром. «Ви телефонуватимете до міліції?», - запитує журналіст. «Ні, я дзвонитиму людям», - відповідає постраждалий.

 

У коментарі Kyiv Post пан Андерсен розповів, що став свідком того, як представники міліції били усіх перехожих, які рушали з Майдану Незаоежності на Хрещатик.  За його словами, зачистка вулиць, що чинилася міліцією, «була як машина, діючи без попередження і без розбору».

 

Йоханнес Вамберґ Андерсен - фрілансер данських газет і радіо. Близько десяти років висвітлює політичні та соціальні теми щодо України. Історик, правозахисник, доповідач по Україні - зокрема, співпрацює з доповідачем Моніторингового комітету ПАРЄ по Україні в 1995-2007-х роках Ханне Северінсен

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.kyivpost.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5322
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду