detector.media
30.11.2013 11:17
Беркутівці перешкоджали вести зйомку данському журналісту Андерсену
Беркутівці перешкоджали вести зйомку данському журналісту Андерсену

Близько п`ятої ранку 30-го листопада бійці «Беркута» перешкоджали вести зйомку данському журналісту Йоханнесу Вамберґу Андерсену. Про це він розповів на своїй сторінці у Facebook.

 

За його словами, він перебував на Майдані Незалежності вже після розгону єромайдану. Бійці  «Беркута» спочатку попросили його залишити проїжджу частину площі. Далі ж, коли він знімав, як беркутівці б`ють учасників євромайдану та перехожих, дісталося і йому.

 

«Вони спробували вирвати з моєї руки телефон (на який велася відеозйомка. - ТК). Після того як я опирався, дістав від них по голові. Тоді я почав кричати, і вони залишили мене в спокої», - розповів пан Андерсен.

 

 


 

На зафіксованому ним відео - фотограф зі скривавленою головою, який назвався Дмитром. «Ви телефонуватимете до міліції?», - запитує журналіст. «Ні, я дзвонитиму людям», - відповідає постраждалий.

 

У коментарі Kyiv Post пан Андерсен розповів, що став свідком того, як представники міліції били усіх перехожих, які рушали з Майдану Незаоежності на Хрещатик.  За його словами, зачистка вулиць, що чинилася міліцією, «була як машина, діючи без попередження і без розбору».

 

Йоханнес Вамберґ Андерсен - фрілансер данських газет і радіо. Близько десяти років висвітлює політичні та соціальні теми щодо України. Історик, правозахисник, доповідач по Україні - зокрема, співпрацює з доповідачем Моніторингового комітету ПАРЄ по Україні в 1995-2007-х роках Ханне Северінсен

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.kyivpost.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY