До 4 грудня – прийом заявок на семінар для журналістів «Роми, інші національні меншини у ЗМІ»

27 Листопада 2013
3567
27 Листопада 2013
17:01

До 4 грудня – прийом заявок на семінар для журналістів «Роми, інші національні меншини у ЗМІ»

3567
До 4 грудня – прийом заявок на семінар для журналістів «Роми, інші національні меншини у ЗМІ»

Міжнародна благодійна організація «Ромський жіночий фонд "Чіріклі"» запрошує журналістів і блогерів до участі в семінарі «Роми, інші національні меншини у ЗМІ».

 

Захід пройде в Ужгороді 6-7 грудня.

 

До участі в семінарі запрошені і студенти журналістських факультетів ВНЗ.

 

Організатори забезпечують харчування в Ужгороді під час семінару, роздаткові матеріали. Транспортні витрати і витрати на проживання в Ужгороді не відшкодовуються.

 

У заході візьмуть участь представники ромської, інших національних громад. Також виступатимуть представники ромських організацій і місцевих органів влади. Буде можливість зробити інтерв'ю.

 

Семінар триватиме два дні. Методологія базується на anti-baised підході, який полягає в «позбавленні звички сприймати світ через призму стереотипів». Запланована поїздка до ромського поселення або в гості до ромської родини, щоб показати повсякденне життя ромів і їх потреби.

 

Освітні заходи вже відбулись в Одесі та Донецьку, Запоріжжі.

 

Заявки (з посиланнями на власні матеріали) слід надсилати до 4 грудня Ользі Веснянці: gkpora@gmail.com.

 

Відбір учасників відбуватиметься на конкурсних засадах.

 

Місце проведення, розклад, інші деталі буде розіслано відібраним учасникам після дедлайну.

 

Семінари проходять за підтримки Democracy Grants Program Посольства США в Україні.

 

Довідка:

 

Низка міжнародних правозахисних організацій та НУО стверджують, що роми в Україні стикаються з прямою та непрямою дискримінацією в усіх сферах життя. Поширена мова ворожнечі щодо ромів серед посадових осіб та у ЗМІ. Уряд України затверджує Національну Стратегію щодо ромів до 2020 року. Розробка комплексного Плану заходів для реалізації  Національної Стратегії і його реалізація є важливим кроком. Це має супроводжуватися інформаційною роботою з підвищення обізнаності журналістів про висвітлення ромских питань з урахуванням особливостей та специфіки ромської культури та традиції.

 

Фонд «Чіріклі», що у перекладі з ромської мови означає «пташка», засновано у 1997 році. Початком роботи фонду була діяльність його засновниць у Жіночій раді при Ромській асоціації в місті Ізмаїлі, яка опікувалася питаннями соціального захисту етнічних ромів у регіоні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3567
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду