Проти Майдану і расистські аргументи стануть у пригоді?

Проти Майдану і расистські аргументи стануть у пригоді?

24 Листопада 2013
6103
24 Листопада 2013
11:53

Проти Майдану і расистські аргументи стануть у пригоді?

6103
«В Европу хотите? В какую - увиденную в автобусном окне тура выходного дня, где все чисто и вкусно, или к арабам и туркам с их плодовитостью и ленью?» Нечасто в українській пресі читаєш пасажі, від яких так відгонить расизмом, як від цього речення в публікації видання «Комсомольская правда в Украине» київський випуск) 23 листопада.
Проти Майдану і расистські аргументи стануть у пригоді?
Проти Майдану і расистські аргументи стануть у пригоді?
«В Европу хотите? В какую - увиденную в автобусном окне тура выходного дня, где все чисто и вкусно, или к арабам и туркам с их плодовитостью и ленью?»

Нечасто в українській пресі читаєш пасажі, від яких так відгонить расизмом, як від цього речення в публікації видання «Комсомольская правда в Украине» (київський випуск) 23 листопада. Тобто, бувають такі щодо українців і росіян (рідше - євреїв). А от щодо інших народів - не пригадаю коли читав таке востаннє.

Авторка публікації «Лицемерие зашкаливает» у рубриці «Личный взгляд» Ольга Гдуля наводить низку знайомих аргументів типу «припиніть платити даїшнику за власне ж порушення» або «напишіть заяву на лікаря, який пропонує "нормальні" умови для родича, який помирає». Це - для тих, кого вона запитує, чи хочуть вони до Європи.

Ольга Гдуля заявляє, що 2004 рік її «дуже» навчив. Я не пригадую уроків расизму 2004 року. Натомість свіжі в пам'яті цьогорічні зусилля, скеровані на те, щоби навчити нас - що таке фашизм. Запам'яталося, що прихильників фашизму характеризує, зокрема, вороже, зневажливе ставлення до людей інших рас, етносів, націоналізм; так само запам'яталися і розповіді про несприйняття цієї ідеології в Європі.

Під кінець публікаціі Ольга Гдуля пише: «Тому і не піду на Майдан - я розумію, що мені в Європу досі не світить». Невже навчилася від вітчизняних антифашистів і усвідомлює, що з расистськими поглядами справді не місце в Європі? Хоч би де та Європа не була.
 
Фото - http://focus.ua
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Андрій Куликов для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6103
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду