Телеканал Business: Мельниченко звільнено через заполітизований сюжет

23 Листопада 2013
5011
23 Листопада 2013
22:44

Телеканал Business: Мельниченко звільнено через заполітизований сюжет

5011
Керівництво телекомпанії прокоментувало рішення щодо випускового редактора
Телеканал Business: Мельниченко звільнено через заполітизований сюжет
Випусковий редактор телеканалу Business Тетяна Мельниченко звільнена за власним бажанням, оскільки проігнорувала діловий формат ЗМІ і включила до ефіру заполітизований сюжет про «Євромайдан». Про це йдеться в заяві телеканалу, яку отримала «Українська правда».

«22 листопада в ефір вийшов сюжет, який не відповідає формату телеканалу Business Проігнорувавши діловий формат телеканалу, випусковий редактор Тетяна Мельниченко, власноруч включила до ранкового ефіру заполітизований сюжет», - йдеться у прес-релізі Business.
 
На думку керівництва телеканалу, «це свідчить про ігнорування принципів роботи ЗМІ та безвідповідальність співробітника, який розмістив подібний матеріал в ефірі».
 
«Суспільно-політичні сюжети та найактуальніші політичні теми у програмній концепції телеканалу не передбачено. Відповідно, редакція телеканалу не виробляє матеріалів зі згаданої тематики», - заявили у ЗМІ.
 
«Дотримуючись стандартів об’єктивності та збалансованості новин, ми не могли проігнорувати подібні дії співробітника, що призвели до порушення  програмної концепції телеканалу. Це питання обговорено на нараді редакційної колегії, після якої Мельниченко написала заяву про звільнення за власним бажанням», - повідомили на телеканалі.
 
 
Нагадаємо, раніше Тетяна Мельниченко заявила, що її звільнили через те, що вона поставила в ефір телеканалу матеріал про «Євромайдан». «З точки зору журналістики - баланс у випуску було дотримано повністю», - переконана випусковий редактор.
 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5011
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ГЛЯДАЧ
3827 дн. тому
Навіщо ж треба такий канал? Нічого корисного в його ефірі немає, навіть у державного БТБ наповнення краще.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду