Тягнибок запевняє, що Фаріон не ображала журналістів, називаючи їх «гієнами»

Тягнибок запевняє, що Фаріон не ображала журналістів, називаючи їх «гієнами»

22 Листопада 2013
5150
22 Листопада 2013
14:18

Тягнибок запевняє, що Фаріон не ображала журналістів, називаючи їх «гієнами»

5150
Тягнибок запевняє, що Фаріон не ображала журналістів, називаючи їх «гієнами»
Тягнибок запевняє, що Фаріон не ображала журналістів, називаючи їх «гієнами»

Голова  всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок у відповідь на відкритий лист парламентських журналістів, заявляє, що Ірина Фаріон  у фразі «орлиці не сповідаються перед гієнами» мала на увазі не журналістку каналу «Інтер» Анну Панову, яка ставила запитання, а  тих, хто «маскуючись під журналістів, організовує кампанії цькування опозиціонерів». Про це йдеться у блозі пан Тягнибока на «Українській правді»

 

«Відповідаючи на запитання журналістки телеканалу "Інтер" Анни Панової щодо обставин інформаційного цькування, розпочатого горезвісними медіакілерами Шарієм, Чаленком та Шеляженком, які обслуговують чинний режим, народний депутат України Ірина Фаріон дослівно сказала: "...сміялася їм в очі: орлиці не сповідаються перед гієнами". Себто, очевидно, що фраза не адресувалася журналістці, а характеризувала тих, хто, маскуючись під журналістів, організовує кампанії цькування опозиціонерів», - зазначив Олег Тягнибок.

За його словами, 21 листопада  в ефірі радіостанції «Львівська хвиля» Ірина Фаріон пояснила свою позицію: «Боже борони, що журналісти сприйняли ці слова на свою адресу. Мої слова адресовані винятково ось тим, хто зробив цю бурю в склянці води і брудний скандал, а журналістам я можу лише поспівчувати, що вони опинилися у тій багнюці разом зі мною...»

 

Також у своєму блозі Олег Тягнибок запевнив, що пані Фаріон  не мала наміру образити ані конкретну журналістку, ані журналістську спільноту в цілому і наголосив: «Ми шануємо журналістів, які разом із нами ведуть боротьбу за збереження громадянських та конституційних прав, прикладом чого, зокрема, стала спільна боротьба проти неперсонального голосування у Верховній Раді України. Без сумніву, журналісти мають право ставити політикам будь-які запитання, і ми завжди з повагою ставимося до журналістської професії».

Нагадаємо, парламентські журналісти звернулись до голови фракції ВО «Свобода» Олега Тягнибока з відкритим листом, у якому вимагають, щоб він «провів виховну роботу» всередині своєї фракції задля уникнення непорозумінь із журналістами.

 

Приводом для написання листа став інцидент  між Іриною Фаріон та журналістами 20 листопада, коли у відповідь на поставлене запитання кореспондента одного з телеканалів вона заявила: «Орлиці не сповідаються перед гієнами». Під листом до Олега Тягнибока підписались 36 журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5150
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду