Ігор Мірошниченко запропонував запросити Сергія Курченка на засідання Комітету свободи слова

Ігор Мірошниченко запропонував запросити Сергія Курченка на засідання Комітету свободи слова

20 Листопада 2013
4068
20 Листопада 2013
15:27

Ігор Мірошниченко запропонував запросити Сергія Курченка на засідання Комітету свободи слова

4068
Ігор Мірошниченко запропонував запросити Сергія Курченка на засідання Комітету свободи слова
Ігор Мірошниченко запропонував запросити Сергія Курченка на засідання Комітету свободи слова

Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації запропоновано запросити на наступне засідання власника нового медіахолдингу «ВЕТЕК-Медіа» Сергія Курченка. З такою пропозицією на засіданні 20 листопада виступив заступник Комітету, нардеп фракції ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко. Про це передає кореспондент «Детектор медіа».

 

За ініціативи члена Комітету, народного депутата від ВО «Батьківщина» Юрія Стеця до порядку денного чергового засідання Комітету свободи слова 20  листопада було внесено питання про тиск на журналістів «Forbes Украина» та «Корреспондент». З цих видань,  що входять до медіахолдингу UMH group, який нещодавно перейшов у власність групи компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка, звільнились головні редактори Володимир Федорін і Віталій Сич, а наразі масово звільняються журналісти, які повідомляють про зміну редакційних стандартів.

 

З огляду на те, що жоден з представників видань «Forbes Украина» та «Корреспондент» не з'явився на засідання Комітету свободи слова, питання не було розглянуте. Натомість заступник голови Комітету Ігор Мірошниченко запропонував запросити на наступне засідання нового власника видань «Forbes Украина» та «Корреспондент» Сергія Курченка. Члени Комітету підтримали ініціативу та запропонували запросити на засідання також інших власників великів медіа холдингів, журналісти яких заявляють про втручання у редакційну політику. Перед тим, як запросити на засідання власників, члени Комітету очикуватимуть звернень журналістських колективів.

 

Нагадаємо, «Forbes Украина» входить до складу UMH group, яку нещодавно придбала група компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка. Угода була закрита 5 листопада. 12 листопада з'явилася інформація про те, що 14 працівників сайту й журналу «Forbes Украина» подали заяви про звільнення через спроби змінити редакційну політику видання.

 

Гендиректор «ВЕТЕК-Медіа» Юрій Ровенський вважає звільнення з Forbes провокацією журналістів для власного піару. Головний редактор видання Михайло Котов заявив, що конфлікт усередині колективу був закладений колишніми керівниками редакції.

 

Водночас 19-го листопада колишній редактор розділу «Політика» журналу «Forbes-Україна» Максим Каменєв  в ефірі 5-го каналу  заявив, що  журналістам українського видання Forbes пропонували  великі компенсації, аби вони звільнилися з редакції за власним бажанням, не піднімаючи галасу.  Пан Каменєв також заявив, що журналістам повідомили, що деякі теми на сторінках видання висвітлюватися не будуть.

 

Як відомо, редакцію «Forbes Украина» влітку після інформації про зміну власника залишили головний редактор Володимир Федорін, кореспондент журналу Севгіль Мусаєва, заступник головного редактора Forbes.ua Олександр Акименко, восени - редактор iPad-версії журналу Юлія Белінська.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 18 листопада журнал «Корреспондент» залишив головний редактор Віталій Сич, який очолював видання більше 10 років. У слід за головним редактором видання залишають інші журналісти.  Про своє звільнення вже заявили Христина Бердинських та Анастасія Береза.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4068
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду