Суд у Дружковці відмовив депутату-регіоналу у позові до місцевої газети

Суд у Дружковці відмовив депутату-регіоналу у позові до місцевої газети

13 Листопада 2013
5035
13 Листопада 2013
18:45

Суд у Дружковці відмовив депутату-регіоналу у позові до місцевої газети

5035
Суд у Дружковці відмовив депутату-регіоналу у позові до місцевої газети
Суд у Дружковці відмовив депутату-регіоналу у позові до місцевої газети

12 листопада міський суд Дружковки (Донецька обл.) ухвалив рішення відхилити позовні вимоги депутата Дружківської міськради від Партії регіонів, директора ТОВ «ПЖРП» Віталія Підопригори до газети «Наша Дружковка». Про це повідомляє сайт «Дружковка». 

 

Як повідомляє видання, Віталій Підопригора подав до суду позов проти редакції місцевої газети «Наша Дружковка» з вимогою спростувати відомості, опубліковані у  статті «Ні новим тарифам», у якій видання піддало критиці різке підвищення вартості комунальних послуг у місті. Свої моральні збитки депутат міськради оцінив у 100 тис.грн. Після подання позову проти газети «Наша Дружковка» ініціативна група городян оголосила збір коштів для юридичної допомоги редакції газети і за 4 дні зібрала 880 грн. Після цього позивач зменшив суму вимог до однієї гривні.

 

В ході засідання 12 листопада суд заслухав трьох свідків, аргументи двох сторін і прийняв рішення про відхилення позовних вимог Віталія Підопригори.

 

«Засідання тривало з 10.00 до 15.00. Сам Подопригора до суду не з'явився, замість нього був представник. Інтереси редакції в суді представляла Василина Джура і я, як редактор. Також правову підтримку нам надавав Інститут розвитку регіональної преси», - повідомив головний редактор газети «Наша Дружковка» Євген Фіалко.

 

Як зазначає видання, у Дружковці протягом року неодноразово проводилися акції протесту проти зростання комунальних тарифів, які призвели до їх зниження.

 

Як повідомив «Детектор медіа» Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП), юридичну підтримку редакції газети «Наша Дружковка» надавав медіаюрист ІРРП Олександр Бурмагін.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5035
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду