Звільнені журналісти «Львівської хвилі» не пройшли конкурсний відбір на заміщення своїх колишніх посад

Звільнені журналісти «Львівської хвилі» не пройшли конкурсний відбір на заміщення своїх колишніх посад

11 Листопада 2013
8609
11 Листопада 2013
15:15

Звільнені журналісти «Львівської хвилі» не пройшли конкурсний відбір на заміщення своїх колишніх посад

8609
Звільнені журналісти «Львівської хвилі» не пройшли конкурсний відбір на заміщення своїх колишніх посад
Звільнені журналісти «Львівської хвилі» не пройшли конкурсний відбір на заміщення своїх колишніх посад

Співробітників інформаційної служби радіо «Львівська хвиля» Дмитра Кумара та Вікторію Прихід, які звільнилися після конфлікту в колективі, за результатами конкурсу на заміщення вакантних посад не поновили на роботі. Про це «Детектор медіа» повідомив директор радіо «Львівська хвиля» Віктор Іваницький.

 

У коментарі Інституту масової інформації (ІМІ) журналіст Дмитро Кумар розповів, що після звільнення він та Вікторія Прихід два тижні працювали на радіостанції, готуючи оновлений формат новин, але 1 листопада їм повідомили, що радіостанція більше не потребує їх послуг.

 

«Коли оголосили конкурс, то із «старих» співробітників подалися я і Віка Прихід, і ще три нові людини було. Ми два тижні разом спрацьовувалися, робили ексклюзиви. І за два дні до виходу в ефір, 1 листопада, нам кажуть, що новини відтерміновуються на невідомий термін. А потім нам кажуть, ну і щоб вас тут двох не було. Власник сказав забрати їх звідси», - розповів пан Кумар.

 

Також пан Кумар повідомив, що ніхто з керівництва не пояснив журналістам, через що їх звільнили. Він додав, що йому та пані Прихід не заплатили зарплату за два тижні, які вони відпрацювали на радіостанції. Журналіст вважає такий крок з боку керівництва радіостанції помстою.

 

«Ми витратили місяць часу, не шукали роботу, відмовились від декількох пропозицій, туди взяли людей, а ми залишилася ні з чим. Нам ніхто не заплатив за два тижні, що ми робили ексклюзиви, готували матеріали до старту, перезапуску новин», - пояснює Дмитро Кумар.

 

Віктор Іваницький сказав, що журналісти працювали ці два тижні у рамках конкурсного відбору.

 

«Є незалежні медіаексперти, які допомогли нам провести цей конкурс. Два тижні журналісти проходили конкурси, ніхто не працював. Вони готувалися, здавали якісь роботи, для того, щоб експерти їх могли оцінити. За результатами проведених співбесід, у нас сформувався штат журналістів, у який не увійшли Вікторія Прихід та Дмитро Кумар. Зараз новини вже виходять в ефір, все добре», - прокоментував пан Іваницький.

 

Як писала «Детектор медіа», конкурсний набір нової служби новин «Львівська хвиля» визнано недійсним, бо власники радіостанції врахували рішення експертів не повністю.

 

Нагадаємо, конкурс було оголошено на початку жовтня цього року, після того, як внаслідок конфлікту  з директором суспільно-інформаційних програм Оксаною Колодрубець «Львівську хвилю» залишили п`ять журналістів. Журналісти звинуватили свого керівника в непрофесійності. Пані ж Колодрубець заявила, що конфлікт виник через помилки журналістів у підготовці новин. На початку жовтня директор суспільно-інформаційних програм звільнилась.

 

Конкурсний набір нової служби новин «Львівська хвиля» було оголошено на початку жовтня цього року. Як заявляв Віктор Іваницький, конкурс на заміщення вакантних посад передбачав можливість взяти участь у ньому екс-співробітників «Львівської хвилі». 

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.lvivpost.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8609
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
LP
3817 дн. тому
А підпишіть будь-ласка джерело фото
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду