«Львівська хвиля» завершила конкурсний  відбір співробітників

«Львівська хвиля» завершила конкурсний відбір співробітників

9 Листопада 2013
3964
9 Листопада 2013
13:10

«Львівська хвиля» завершила конкурсний відбір співробітників

3964
Звільнені у жовтні з радіостанції журналісти та незалежний експерт Ігор Балинський вважають результати необ`єктивними
«Львівська хвиля» завершила конкурсний  відбір співробітників
«Львівська хвиля» завершила конкурсний  відбір співробітників

Конкурсний набір нової служби новин «Львівська хвиля» визнано недійсним, бо власники радіостанції врахували рішення експертів не повністю. Про це з посиланням на співробітників радіо повідомляє Zaxid.Net.

 

Нагадаємо, конкурс було оголошено на початку жовтня цього року, після того, як внаслідок конфлікту  з директором суспільно-інформаційних програм Оксаною Колодрубець «Львівську хвилю» залишили п`ять журналістів. Журналісти звинуватили свого керівника в непрофесійності. Пані ж Колодрубець заявила, що конфлікт виник через помилки журналістів у підготовці новин.

 

Як повідомляв директор радіо Віктор Іваницький, умови конкурсу передбачали й можливість взяти участь у ньому екс-співробітників «Львівської хвилі». 

 

За інформацією Zaxid.Net,  Мирослав Хом’як, «який контролює "Львівську хвилю"», а також є директором департаменту екології і природних ресурсів Львівської ОДА, виступив проти того, щоби на радіостанції працювали члени попередньої команди Вікторія Прихід та Дмитро Кумар. «При цьому цих двох журналістів рекомендувала конкурсна комісія у складі двох незалежних експертів – Ігоря Балинського і Люби Сорокіної», - уточнює видання.


Те, що, попри результати конкурсу, керівництво радіостанції не бажає бачити його у складі нової служби новин, Zaxid.Net підтвердив Дмитро Кумар.


Один із експертів, які проводили конкурс на формування нової команди, Ігор Балинський, розповів виданню, що за результатами конкурсу був сформований список із шести журналістів, які за своїми професійними якостями могли б увійти до нової служби новин. Серед них, за словами пана Балинського, були прізвища Вікторії Прихід і Дмитра Кумара.


«Директор, Віктор Іваницький, сказав, що нас почув, і що рішення будуть приймати власники», - зазначив експерт, наголосивши, що йшлося саме про власників, а не про керівництво радіостанції.Пан Балинський вказав на те, що конкурс мав носити «рекомендаційний характер», і ніхто не гарантував, що рекомендації будуть враховані.

 

На запитання, чи небажання власників радіостанції повністю враховувати результати конкурсного відбору не можна трактувати, як спробу просто використати імена незалежних експертів, щоб провести фіктивний конкурс, за допомогою якого можна було б дещо заспокоїти гучний скандал, Ігор Балинський відповів: «Я не бачу це так, щоб нас взяли і використали. В українській журналістиці очікувати від будь-яких власників будь-яких ЗМІ, що вони в конфліктній ситуації будуть здатні визнати свою помилку і стати на бік журналістів, неможливо. Конфліктні ситуації закінчуються, як правило, або «нульовим варіантом», або на користь власників. Знаючи ці реалії, я не очікував нічого надзвичайного».


Перший випуск новин «Львівської хвилі», створений новою командою, сформованою за результатами конкурсу, має вийти в ефір у понеділок 11 листопада.



Тим часом звільнені працівники попередньої служби новин, за словами Дмитра Кумара, не мають можливості захищати себе в правовому полі, адже лише двоє із них були офіційно оформлені на роботі. Він сам, розповів працював неофіційно на станції впродовж двох років, і його численні прохання прийняти його на роботу офіційно просто ігнорували. А наприкінці вересня просто сказали: «До побачення».

 
«Детектор медіа» сподівається отримати коментар Віктора Іваницького у понеділок.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3964
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду