Мер Білгород-Дністровського відмовився спілкуватись з громадянами у присутності журналістів

Мер Білгород-Дністровського відмовився спілкуватись з громадянами у присутності журналістів

8 Листопада 2013
5331
8 Листопада 2013
12:23

Мер Білгород-Дністровського відмовився спілкуватись з громадянами у присутності журналістів

5331
Мер Білгород-Дністровського відмовився спілкуватись з громадянами у присутності журналістів
Мер Білгород-Дністровського відмовився спілкуватись з громадянами у присутності журналістів

4 листопада мер міста Білгород-Дністровський (Одеська область) Ігор Нановський відмовився вести прийом громадян у присутності знімальної групи телеканалу «Бессарабия-ТВ». Про це повідомляють «Одесса. Комментарии» з посиланням на видання «Виборчком».

 

На думку мера, телекомпанія «Бессарабия-ТВ» упереджено висвітлює діяльність органів влади.

 

У сюжеті про інцидент журналіст Ангеліна Савенкова розповіла, що 4 листопада знімальна група каналу прийшла до міськвиконкому, щоб підготувати матеріал про жителів вулиці Декабристів, які вже тривалий час вимагають від влади ремонту доріг та освітлення вулиці. Коли у залу, де проходив прийом громадян, зайшла знімальна група, міський голова сказав, що не буде проводити засідання у присутності медійників і вийшов з кабінету. Мер продовжив зустріч з громадянами тільки після того, як журналісти залишили приміщення.

 

Свою поведінку очільник міста пояснив турботою про громадян, які часто приходять з особистими проблемами.

 

«Це особистий прийом, куди люди приходять з особистими проблемами і питаннями. Присутність преси не заборонена, але обмовляється заздалегідь. Знаючи «репертуар» даного каналу, я турбувався, що проблеми людей стануть надбанням громадськості. Дана телекомпанія вже тривалий час висвітлює діяльність органів влади суб'єктивно, подаючи матеріали однобоко. Зі свого боку, я прийняв людей, які прийшли на прийом, вислухав їх проблему - наступного тижня вона вже буде вирішена. Я особисто проконтролюю її виконання», - сказав Ігор Нановський.

 

Головний редактор телеканалу «Бессарабия-ТБ» Олена Романова заявила, що для журналістів каналу відвідування прийомів громадян  - звичайна практика, знімальні групи ходять на такі зустрічі лише зі згоди громадян.

 

«Ми були присутні на прийомах голови Білгород-Дністровської РДА Василя Чорнолуцького, голови Татарбунарської РДА Наталії Кожухаренко і того ж Ігоря Нановського. І випадки, коли представники влади ховаються від нашої знімальної групи, не поодинокі. Іноді доходить просто до абсурду. Але ми працюємо за правилом - заходити на прийом до чиновника виключно на запрошення городян. Я навіть рада, що все так обернулося, тому що в результаті даного інциденту городяни отримали конкретну обіцянку, і думаю, що вона точно буде виконана», - зазначила пані Романова.

 

Сюжет про жителів вулиці Декабристів і їх побутові проблеми журналісти «Бессарабия-ТБ» завершили зверненням до мера, у якому нагадали чиновнику, що той є публічною особою й журналісти мають право знімати його при виконанні посадових обов'язків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5331
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду