detector.media
08.11.2013 12:23
Мер Білгород-Дністровського відмовився спілкуватись з громадянами у присутності журналістів
Мер Білгород-Дністровського відмовився спілкуватись з громадянами у присутності журналістів

4 листопада мер міста Білгород-Дністровський (Одеська область) Ігор Нановський відмовився вести прийом громадян у присутності знімальної групи телеканалу «Бессарабия-ТВ». Про це повідомляють «Одесса. Комментарии» з посиланням на видання «Виборчком».

 

На думку мера, телекомпанія «Бессарабия-ТВ» упереджено висвітлює діяльність органів влади.

 

У сюжеті про інцидент журналіст Ангеліна Савенкова розповіла, що 4 листопада знімальна група каналу прийшла до міськвиконкому, щоб підготувати матеріал про жителів вулиці Декабристів, які вже тривалий час вимагають від влади ремонту доріг та освітлення вулиці. Коли у залу, де проходив прийом громадян, зайшла знімальна група, міський голова сказав, що не буде проводити засідання у присутності медійників і вийшов з кабінету. Мер продовжив зустріч з громадянами тільки після того, як журналісти залишили приміщення.

 

Свою поведінку очільник міста пояснив турботою про громадян, які часто приходять з особистими проблемами.

 

«Це особистий прийом, куди люди приходять з особистими проблемами і питаннями. Присутність преси не заборонена, але обмовляється заздалегідь. Знаючи «репертуар» даного каналу, я турбувався, що проблеми людей стануть надбанням громадськості. Дана телекомпанія вже тривалий час висвітлює діяльність органів влади суб'єктивно, подаючи матеріали однобоко. Зі свого боку, я прийняв людей, які прийшли на прийом, вислухав їх проблему - наступного тижня вона вже буде вирішена. Я особисто проконтролюю її виконання», - сказав Ігор Нановський.

 

Головний редактор телеканалу «Бессарабия-ТБ» Олена Романова заявила, що для журналістів каналу відвідування прийомів громадян  - звичайна практика, знімальні групи ходять на такі зустрічі лише зі згоди громадян.

 

«Ми були присутні на прийомах голови Білгород-Дністровської РДА Василя Чорнолуцького, голови Татарбунарської РДА Наталії Кожухаренко і того ж Ігоря Нановського. І випадки, коли представники влади ховаються від нашої знімальної групи, не поодинокі. Іноді доходить просто до абсурду. Але ми працюємо за правилом - заходити на прийом до чиновника виключно на запрошення городян. Я навіть рада, що все так обернулося, тому що в результаті даного інциденту городяни отримали конкретну обіцянку, і думаю, що вона точно буде виконана», - зазначила пані Романова.

 

Сюжет про жителів вулиці Декабристів і їх побутові проблеми журналісти «Бессарабия-ТБ» завершили зверненням до мера, у якому нагадали чиновнику, що той є публічною особою й журналісти мають право знімати його при виконанні посадових обов'язків.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY