Відкрито провадження через перешкоджання журналістам каналу «Новая Одесса»

5 Листопада 2013
3474
5 Листопада 2013
12:16

Відкрито провадження через перешкоджання журналістам каналу «Новая Одесса»

3474
Відкрито провадження через перешкоджання журналістам каналу «Новая Одесса»

Слідчий Приморського райвідділу Одеського міського управління міліції  Ю.Чебан  розпочав кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності знімальної групи місцевого телеканалу «Новая Одесса». Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на Головне управління МВС України в Одеській області.

 

Кримінальне провадження розпочато 27 вересня.

 

У головному управлінні (ГУ) МВС України в Одеській області повідомили, що провадження відкрито за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.171 Кримінального Кодексу України.

 

«На теперішній час за вказаним кримінальним провадженням проводиться подальше досудове розслідування, про підозру нікому не повідомлено», - йдеться у відповіді ГУ МВС України в Одеській області на інформаційний запит ІМІ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 22 серпня в Одесі під час силового захоплення магазину нападу зазнала знімальна група місцевого телеканалу «Новая Одесса». Під час сімейного майнового конфлікту господар перешкоджав вести відеозйомку події та штовхнув журналіста телеканалу Вадима Шпаченка.

 

Пан Шпаченко розповів, що рейдерське захоплення та запобігання зйомці відбувалось на очах міліціонерів. Коли журналістам заборонили фіксувати події, журналісти звернулись до присутнього капітана міліції, але він проігнорував звернення. На зауваження про перешкоджання журналістській діяльності міліціонер сказав: «Без коментарів».

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3474
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду