Азаров доручив розібратися, чому мер Кременчука втручається в діяльність ЗМІ

Азаров доручив розібратися, чому мер Кременчука втручається в діяльність ЗМІ

31 Жовтня 2013
8619

Азаров доручив розібратися, чому мер Кременчука втручається в діяльність ЗМІ

8619
Азаров доручив розібратися, чому мер Кременчука втручається в діяльність ЗМІ
Азаров доручив розібратися, чому мер Кременчука втручається в діяльність ЗМІ

Обласна державна адміністрація Полтавської області за дорученням  прем'єр-міністра Миколи Азарова підготує матеріали з вивчення конфлікту ЗМІ Кременчука та міського голови Олега Бабаєва. Про це повідомляє інформаційно-програмний тижневик «Програма плюс».

 

«До облдержадміністрації надійшло доручення Прем'єр-міністра України М.Я. Азарова від 22.10.2013 року щодо листа Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації від 16.10.20013р., в якому констатуються факти утисків засобів масової інформації у Кременчуці. Голова Комітету М.В.Томенко вказує на недопустимість перешкоджання роботі газет «Програма плюс», «Кременчуцький Телеграф», телекомпанії «Візит» , в тому числі конфлікту під час апаратної наради 11.10.2013р., який викликав резонанс серед журналістської спільноти. Це стало підставою для ухвалення спільної заяви Національної спілки журналістів і Незалежної медіапрофспілки України щодо втручання міськ4ої влади у професійну діяльність журналістів», - зазначає у своєму листі, адресованому редакції газети «Програма плюс», директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації М.Перепелиця.

 

Щодо подальшого вирішення питання й в зв'язку з необхідністю інформування Комітету Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, редакції газети «Програма плюс» запропоновано надати своє бачення конфліктної ситуації та шляхів її вирішення.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 11 жовтня міський голова Кременчука Олег Бабаєв на апаратній нараді у міськвиконкомі вдався до брутальної лайки і погроз на адресу кременчуцьких ЗМІ - газет «Програма Плюс», «Кременчуцький Телеграф» та телекомпанії «Візит». Він звинуватив ЗМІ у «виробництві лайна»: на його погляд, журналісти «не так» висвітлювали події зі святкування Дня міста.

 

Національна спілка журналістів України і Незалежна медіа-профспілка України засудили тиск мера на ЗМІ. Голова Комітету з питань свободи слова Микола Томенко написав із цього приводу депутатське звернення прем'єр-міністру та генеральному прокурору, а кременчуцькі журналісти закликали Президента України розібратися з тиском мера на місцеві ЗМІ.

 

Нагадаємо, у вересні суд передав приватну телекомпанію «Візит» у комунальну власність. Раніше, в червні, журналісти кількох міських газет і телекомпанії «Візит» зробили заяву стосовно ситуації, що склалася на ТРК «Візит». Вони закликали протистояти спробам місцевої влади забрати приватну телекомпанію «Візит» у її власників і передати до комунальної власності.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8619
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду