Російські журналісти кажуть, що заздрять українським через профільні закони

Російські журналісти кажуть, що заздрять українським через профільні закони

29 Жовтня 2013
4395

Російські журналісти кажуть, що заздрять українським через профільні закони

4395
Російські журналісти кажуть, що заздрять українським через профільні закони
Російські журналісти кажуть, що заздрять українським через профільні закони

Російські журналісти кажуть, що заздрять своїм українським колегам, оскільки законодавча база з розвитку інформаційної сфери у Російській Федерації гірша. Про це в Судаку на засіданні «круглого столу» «Свобода слова в Україні, СНД і Європі: кордони і суверенітет четвертої влади» заявив секретар Спілки журналістів Росії Олександр Копейка, пише «Укрінформ».

 

«Я хочу висловити відчуття глибокої заздрості від того, що в українському парламенті готуються до ухвалення відразу декількох законів, що стосуються ЗМІ. Закон про суспільне телебачення - це особливо мене змусило заздрити. Держдума за останній час прийняла ряд законів, що стосуються ЗМІ, які нас ніяк не влаштовують», - зазначив пан Копейка.

 

За його словами, прийняті останніми роками Держдумою закони не сприяють свободі слова. «Зокрема, незважаючи на протести журналістів, повернули поправку про наклеп, ухвалено закон про контроль над інтернетом, поправки до закону про персональні дані. Ці дії Держдуми постійно посилюють підходи до журналістського співтовариства, і тепер все більше з'являється приводів для покарання журналістів», - наголосив секретар Спілки журналістів Росії.

 

Російський журналіст Дмитро Губін зазначив, що його колеги вважають за краще працевлаштуватися саме в Україні: «Не знаю, де свободи слова більше, але багато хто з моїх російських знайомих працює в Україні. У мене немає жодного знайомого українського журналіста, який працює в Росії».

 

«Круглий стіл» щодо проблем свободи  проводився в Судаку в межах Міжнародного відкритого журналістського конкурсу «Срібне перо» і зібрав експертів з України, Росії, Польщі і Білорусі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4395
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду