У Дніпропетровську завершився фестиваль теле- і радіопрограм «Калинові острови»

У Дніпропетровську завершився фестиваль теле- і радіопрограм «Калинові острови»

24 Жовтня 2013
5356

У Дніпропетровську завершився фестиваль теле- і радіопрограм «Калинові острови»

5356
У Дніпропетровську завершився фестиваль теле- і радіопрограм «Калинові острови»
У Дніпропетровську завершився фестиваль теле- і радіопрограм «Калинові острови»

Завершився XVIII Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм «Калинові острови», що проходив з 18-19 жовтня на базі Дніпропетровської ОДТРК. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

У конкурсі інформаційних телевізійних програм найвищою відзнакою фестивалю нагороджено передачу «Деталі» (ПрАТ «Телевізійна служба Дніпропетровська»  - 34 телеканал). Керівник програми Наталя Магда, ведуча Ольга Овсієнко.

 

Найкращою інформаційною радіопрограмою стала «Територія життя» (автор  Людмила Линник, звукорежисер Сергій Лучко) Криворізької РДТРК.

 

У номінації «Краща інформаційно-аналітична або публіцистична програма» перемогу виборола телепрограма «Соло на два голоси» (автор Людмила Морозова, оператор Костянтин Ликов)  Харківської ОДТРК.

 

У номінації «Краща публіцистична програма, присвячена 70-річчю Великої Перемоги» кращою стала Дніпропетровська ОДТРК із програмою «Серце України. Павлоградська увертюра» (автор сценарію - Олексій Зотиков, режисер - Олексій Барбарук-Трипільський, оператор - Іван Зотиков, відеоінженер - Антон Цюпко).

 

У номінації «Кращий фільм-презентація обласного центру» перше місце поділили фільми «День, як мить» Львівської ОДТРК (автор Христина Купльовська, режисер Вікторія Холстиніна, оператори Дмитро Кривенко, Михайло Пахолюк, Віталій Руденко) та «Чернівці на полотні життя» Чернівецької ОДТРК (автор Галина Комерзан, режисер Андрій Стефанів, оператори Віталій Семенюк, Максим Шварцман, звукорежисер Наталя Кучерян).

 

У номінації «Краща програма для дітей» перемогу здобули телевізійники Закарпатської ОДТРК із програмою «4+1» (автори Максим Мельник, Валерій Коломієць) та радіопрограма «Якби спіймав я рибку золоту» Вінницької ОДТРК (автори Катерина Мартич, Оксана Кравчук).

 

У номінації «Щоб наше слово не вмирало» - краща передача, присвячена 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка» ліпшими стали телепрограма «Сонце правди шевченкового слова» Всесвітньої служби «Українське телебачення і радіомовлення» (автор Світлана Махонько, режисер Олександр Махонько) та радіопрограма «Остання подорож за щастям» Сумської ОДТРК (автор Олександр Бабуров).

 

У номінації «Краща культурологічна передача» нагороджено документальний фільм «Все в тобі» Полтавської ОДТРК (автор, режисер Людмила Нестуля, оператори Наталя Святцева, Микола Янко, відеоінженер Вадим Ануфрієв) та радіопрограму «Театр перед мікрофоном» (КП ТРК «Рудана» - м. Кривий Ріг; редактор Ганна Давидова, звукорежисер Максим Кабір, випусковий редактор Олександр Очковський).

 

Кращими соціальними проектами визнано програму «Група ризику» Рівненської ОДТРК (автор та ведучий Михайло Чубай, режисер Людмила Ястремська, оператори Денис Коломис, Микола Мельничук, Микола Штемпель, Назар Мідріган, Сергій Габрилович) та радіопроект «Карусель» Чернівецької ОДТРК (автор і ведуча Наталя Пазюк, звукорежисер Тетяна Вернигора).

 

За результатами голосування журі кращі ведучі працюють на луганському телебаченні:  Дарина Піцул (інформаційна програма «Події») та на Кіровоградській ОДТРК Дмитро Кобець («Ток-шоу «Ми»).

 

Окремою нагородою відзначені білоруські колеги з ТРК «Брест». Спеціальний приз та диплом за внесок у розвиток міжнародного співробітництва  вони отримали від Дніпропетровської обласної організації Національної Спілки журналістів України (НСЖУ).

 

Загалом цього року на розгляд журі фестивалю було подано 100 робіт, серед яких 59 телепрограм та 41 радіодоробок. Свої програми запропонували всі державні ТРК (окрім Черкаської) та два дніпропетровських і один криворізький комерційні канали. Вперше за історію фестивалю участь у ньому брала білоруська ТРК «Брест».

 

Нагадаємо, фестиваль «Калинові острови»  започаткований Держкомтелерадіо у 1996 році і є підсумком річної роботи працівників обласних державних ТРК. Попередній фестиваль пройшов у Кіровограді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5356
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду