У Києві представники фірми-забудовника напали на журналістів (ФОТО)

У Києві представники фірми-забудовника напали на журналістів (ФОТО)

23 Жовтня 2013
3092

У Києві представники фірми-забудовника напали на журналістів (ФОТО)

3092
У Києві представники фірми-забудовника напали на журналістів (ФОТО)
У Києві представники фірми-забудовника напали на журналістів (ФОТО)

Сьогодні, 23 жовтня, на вулиці Коперника в Києві під час бійки між представники фірми-забудовника, яка зносить приватні гаражі, і активістами постраждали журналісти. Представникам ЗМІ перешкоджали знімати, били, погрожували розпиляти професійну техніку, повідомляє LB.ua.

 

Одному з активістів вдалося потрапити на території будівництва, після чого між будівельниками і захисниками прибудинкової території зав'язалася бійка. У ході бійки були застосовані вогнегасники, а один з будівельників розпорошив газ прямо в очі кільком фотокореспондентам.

 

Представників забудовника також напав на фотокора одного з інтернет-видань Макса Трєбухова, у якого був напис на спині «Преса», і повалив його на землю. Співробітники міліції втрутилися в конфлікт. Один міліціонер відвів нападника за територію будівництва і відпустив, незважаючи на показання свідків, що саме він застосовував силу, і на численні прохання затримати його. Міліціонер, який відпустив нападника, відмовився представитися. Після цього активісти не випускали співробітників міліції з місця події.

 

У коментарі «Детектор медіа» Максим Трєбухов повідомив, що написав заяву в міліцію за фактом нападу, але не вірить у те, що зможе у такий спосіб захистити свої права. «Я таких заяв за останні роки написав більше 10, і впевнений, що мені знову прийде відповідь, що провадження закрито через відсутність складу злочину. Сьогоднішня ситуація ще раз довела, що наші правоохоронні органи не працюють. Вони сьогодні не лише нас не захистили, вони ще й відпустили нападника. При цьому жоден з міліціонерів не захотів представитися. Я так думаю, що на нас напали не забудовники, а якісь найняті люди типу "тітушків", які були одягнені в новеньку уніформу, каски і тримали в руках новенькі лопати. Один з них погрожував великою "болгаркою" розпиляти нам камери», - сказав Максим Трєбухов. За його словами, на місці події було 6-7 представників ЗМІ.

 

 

 

 

Як стало відомо, активістам вдалося врегулювати конфлікт. Представник забудовника пообіцяв припинити все демонтажні роботи.  Конфлікт з власниками гаражів почнуть вирішувати  мирним шляхом.

 

«Детектор медіа»

Фото - LB.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3092
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду