Головреда видання «Новости Донбасса» не захистив губернатор - йому продовжують погрожувати

Головреда видання «Новости Донбасса» не захистив губернатор - йому продовжують погрожувати

17 Жовтня 2013
3379

Головреда видання «Новости Донбасса» не захистив губернатор - йому продовжують погрожувати

3379
Головреда видання «Новости Донбасса» не захистив губернатор - йому продовжують погрожувати
Головреда видання «Новости Донбасса» не захистив губернатор - йому продовжують погрожувати

Головний редактор інтернет-видання «Новости Донбасса» Олексій Мацука отримав на електронну адресу листа від невідомих з погрозами. Про інцидент журналіст повідомив Інституту масової інформації (ІМІ).

 

У листі, що надійшов на адресу пана Мацуки 16 жовтня о 19.45 за підписом "вершитель судеб", головреду погрожують смертю:  «Дорогой друг! Вот и пришла, твоя очередь уйти из Мира бренного в царство света и благополучия. Вспомни все дела, которые ты сотворил, те,  кому сделал добро и тех кого обидел в этой жизни».

 

Олексій Мацука розцінив лист як прямі погрози і звернувся із заявою до міліції. За його словами, наразі відкрито кримінальне провадження.  «Під час перегляду пошти я побачив листа з прямими погрозами на свою адресу. Я звернувся до міліції, зараз ведеться слідство. Я думаю, що це ті ж люди, які намагалися вломитися нещодавно до мене в редакцію і влаштувати там погром, а також ці ж люди залишали мені "подарунки" у вигляді описаних стін будинку і коробку на автомобілі», - зазначив пан Мацука.

 

Головред  також повідомив, що невідомі зламали його wi-fi мережу і направили йому листа, нібито з його власного будинку. Олексій Мацука зазначає, що інцидент став продовженням кампанії залякування, провокацій і дискредитації його як журналіста.

 

«Також я думаю, що це ті ж люди, які здійснювали стеження за мною і моїми колегами протягом останніх двох місяців. Я так розумію, що це нові способи дискредитації. Якщо раніше людям кидали наркотики, то тепер ламають wi-fi мережу і роблять різні провокації», - зазначив він.

 

Олексій Мацука звертається до колег з проханням його захистити.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», голова Донецької обласної державної адміністрації (ОДА) Андрій Шишацький взяв під особистий контроль ситуацію, що склалася навколо журналістів інтернет-видання «Новости Донбасса».

 

Нагадаємо, 16 вересня головний редактор «Новин Донбасу» Олексій Мацука заявив, що за ним і за журналістом видання Віталієм Сізовим невідомі особи ведуть стеження. За його словами, стеження почалося у кінці серпня - відтоді, коли вони стали готувати розслідувальні матеріали. Свої статті журналісти публікують на сайті видання та на порталі «Донецкой правды». Так матеріал Віталія Сізова від 13 вересня стосувався корупції у комунальній сфері -  зокрема, в компанії «Вода Донбасса».

 

Прокуратура Донецької області відкрила кримінальне провадження за фактом переслідування журналіста інтернет-видання «Новости Донбасса» Віталія Сізова. 

 

Незалежна медіапрофспілка України  (НМПУ) звернулась до правоохоронних органів з вимогою розкрити і попередити злочинні прояви проти журналістів на Донеччині та надати головному редактору інтернет-видання «Новости Донбасса» Олексію Мацуці державну охорону.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3379
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду