detector.media
17.10.2013 11:38
Головреда видання «Новости Донбасса» не захистив губернатор - йому продовжують погрожувати
Головреда видання «Новости Донбасса» не захистив губернатор - йому продовжують погрожувати

Головний редактор інтернет-видання «Новости Донбасса» Олексій Мацука отримав на електронну адресу листа від невідомих з погрозами. Про інцидент журналіст повідомив Інституту масової інформації (ІМІ).

 

У листі, що надійшов на адресу пана Мацуки 16 жовтня о 19.45 за підписом "вершитель судеб", головреду погрожують смертю:  «Дорогой друг! Вот и пришла, твоя очередь уйти из Мира бренного в царство света и благополучия. Вспомни все дела, которые ты сотворил, те,  кому сделал добро и тех кого обидел в этой жизни».

 

Олексій Мацука розцінив лист як прямі погрози і звернувся із заявою до міліції. За його словами, наразі відкрито кримінальне провадження.  «Під час перегляду пошти я побачив листа з прямими погрозами на свою адресу. Я звернувся до міліції, зараз ведеться слідство. Я думаю, що це ті ж люди, які намагалися вломитися нещодавно до мене в редакцію і влаштувати там погром, а також ці ж люди залишали мені "подарунки" у вигляді описаних стін будинку і коробку на автомобілі», - зазначив пан Мацука.

 

Головред  також повідомив, що невідомі зламали його wi-fi мережу і направили йому листа, нібито з його власного будинку. Олексій Мацука зазначає, що інцидент став продовженням кампанії залякування, провокацій і дискредитації його як журналіста.

 

«Також я думаю, що це ті ж люди, які здійснювали стеження за мною і моїми колегами протягом останніх двох місяців. Я так розумію, що це нові способи дискредитації. Якщо раніше людям кидали наркотики, то тепер ламають wi-fi мережу і роблять різні провокації», - зазначив він.

 

Олексій Мацука звертається до колег з проханням його захистити.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», голова Донецької обласної державної адміністрації (ОДА) Андрій Шишацький взяв під особистий контроль ситуацію, що склалася навколо журналістів інтернет-видання «Новости Донбасса».

 

Нагадаємо, 16 вересня головний редактор «Новин Донбасу» Олексій Мацука заявив, що за ним і за журналістом видання Віталієм Сізовим невідомі особи ведуть стеження. За його словами, стеження почалося у кінці серпня - відтоді, коли вони стали готувати розслідувальні матеріали. Свої статті журналісти публікують на сайті видання та на порталі «Донецкой правды». Так матеріал Віталія Сізова від 13 вересня стосувався корупції у комунальній сфері -  зокрема, в компанії «Вода Донбасса».

 

Прокуратура Донецької області відкрила кримінальне провадження за фактом переслідування журналіста інтернет-видання «Новости Донбасса» Віталія Сізова. 

 

Незалежна медіапрофспілка України  (НМПУ) звернулась до правоохоронних органів з вимогою розкрити і попередити злочинні прояви проти журналістів на Донеччині та надати головному редактору інтернет-видання «Новости Донбасса» Олексію Мацуці державну охорону.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY