Черговий фестиваль «Калинові острови» відбудеться 18-19 жовтня у Дніпропетровську

Черговий фестиваль «Калинові острови» відбудеться 18-19 жовтня у Дніпропетровську

3 Жовтня 2013
5357

Черговий фестиваль «Калинові острови» відбудеться 18-19 жовтня у Дніпропетровську

5357
Черговий фестиваль «Калинові острови» відбудеться 18-19 жовтня у Дніпропетровську
Черговий фестиваль «Калинові острови» відбудеться 18-19 жовтня у Дніпропетровську

З 18 по 19 жовтня на базі Дніпропетровської ОДТРК проходитиме XVIII Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм «Калинові острови».  Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

До участі у творчому конкурсі фестивалю подано 100 робіт: 41 радіо- та 59 телепрограм. З переліком усіх творів, надісланих на фестиваль, можна познайомитись на сайті Дніпропетровської ОДТРК.

 

Як йдеться  у повідомленні Держкомтелерадіо, цього року для участі у конкурсі свої роботи подали всі державні ТРК, окрім Черкаської, а також два комерційні дніпропетровські канали і один криворізький. Вперше за історію фестивалю участь у фестивалі «Калинові острови» візьмуть представники Білорусі - ТРК «Брест».

 

За умовами конкурсу, теле- та радіопрограми  будуть оцінюватись  за професіоналізм ведучих (журналістів), відповідність програми журналістським стандартам, професійність операторської роботи, буде враховано суспільну важливісь роботи та глядацький інтерес до неї.

 

Конкурс серед телевізійних програм відбудеться у десятьох номінаціях: «Краща інформаційна програма»,  «Краща інформаційно-аналітична передача», «Краща публіцистична програма, присвячена 70-річчю Великої Перемоги», «Кращий фільм-презентація обласного центру», «Щоб наше слово не вмирало» - краща передача, присвячена 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка, «Краща програма для дітей», «Кращий соціальний проект», «Краща культурологічна (або просвітницька) програма», «Кращий ведучий(а) інформаційної програми», «Кращий ведучий(а) галузевих програм».

 

Для радіопрограм визначено п'ять номінацій: «Краща інформаційна програма»,  «Щоб наше слово не вмирало» - краща передача, присвячена 200-рівччю від дня народження Т.Г. Шевченка, «Кращий соціальний проект», «Краща програма для дітей», «Краща культурологічна програма».

 

Нагадаємо, фестиваль «Калинові острови»  започаткований Держкомтелерадіо у 1996 році і є підсумком річної роботи працівників обласних державних ТРК. Попередній фестиваль пройшов у Кіровограді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5357
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду