Гендиректор УНІАН пояснив, чому відкликає свого кореспондента у Брюсселі

Гендиректор УНІАН пояснив, чому відкликає свого кореспондента у Брюсселі

30 Вересня 2013
13051
30 Вересня 2013
10:28

Гендиректор УНІАН пояснив, чому відкликає свого кореспондента у Брюсселі

13051
Гендиректор УНІАН пояснив, чому відкликає свого кореспондента у Брюсселі
Гендиректор УНІАН пояснив, чому відкликає свого кореспондента у Брюсселі

З 1 жовтня Інформаційне агентство УНІАН, згідно з прийнятим керівництвом рішенням, відкликає свого кореспондента Сергія Воропаєва з корпункту в Брюсселі. Про це йдеться у прес-релізі компанії.

 

«Це продиктовано необхідністю планової ротації серед кореспондентів. Шеф-кореспондентом УНІАН в Європі з офісом у Брюсселі стане Ростислав Хотин, який до цього моменту очолював українську службу ВВС в Лондоні. Сергію Воропаєву запропоновано зайняти посаду шеф-кореспондента з питань СНД і Митного союзу», - йдеться у повідомленні.

 

За словами  генерального директора УНІАН Вадима Осадчого, штатний кореспондент у Брюселі працював також на іншу ЗМІ. «Ми вдячні Сергію за його роботу в Брюсселі, але в УНІАНі, як і в будь-який інший організації, діє принцип ротації кадрів. Крім того, ми здивовані висунутими Сергієм фінансовими претензіями і хотіли б зрозуміти, чому штатний кореспондент УНІАН одночасно працював для інших ЗМІ. По суті виходить, що ми оплачували роботу Сергія на інші видання. Тому ми відкликаємо пана Воропаєва до Києва, де будуть визначені можливі напрями подальшої співпраці», - зазначив пан Осадчий.

 

Генеральний директор також повідомляє про вимоги, які були висунуті власкором у Брюселі керівництву УНІАН. «Протягом вересня ми намагалися налагодити діалог з Сергієм, який зайняв позицію ультиматумів і відвертого шантажу: він спочатку вимагав від компанії 20 місячних окладів в якості компенсації, а потім вимагав погасити залишок за кредитом на його особистий автомобіль», - додав генеральний директор.

 

Як писала «Детектор медіа», УНІАН вирішив поміняти власкора УНІАН у Брюсселі Сергія Воропаєва на Ростислава Хотина.

 

Нагадаємо, 28 серпня п'ятьом співробітникам інформаційного агентства УНІАН оголосили про їхнє переміщення до новоствореного відділу телевізійного моніторингу. Серед них - четверо редакторів сайту УНІАН, які взимку заявили про цензуру в УНІАН: Любов Жаловага, Валентина Романенко, Роман Романюк та Олександр Волинський, а також завідувач відділу економіки УНІАН Тетяна Майданович. Інформацію щодо можливого переміщення Сергія Воропаєва гендиректор УНІАН Вадим Осадчий заперечив.

 

Усі переміщені підписали наказ, але з особливою думкою про те, що він порушує умови колективного договору. Переміщені до нового відділу співробітники УНІАН поширили заяву, у якій назвали це кадрове рішення «помстою за цензурний «ведмежий» скандал, переслідуванням за громадянську позицію та бажанням керівництва відсторонити їх від формування контенту на сайті».

 

Гендиректор УНІАН Вадим Осадчий назвав створення нового відділу телевізійного моніторингу і переміщення туди співробітників УНІАН оптимізацією бізнес-процесів і розширенням одного з напрямів діяльності агентства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13051
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду