До 30 вересня – реєстрація на другий міжнародний форум «Медіа за інформаційне суспільство»

28 Вересня 2013
4060
28 Вересня 2013
11:08

До 30 вересня – реєстрація на другий міжнародний форум «Медіа за інформаційне суспільство»

4060
До 30 вересня – реєстрація на другий міжнародний форум «Медіа за інформаційне суспільство»

4 жовтня 2013 року з 9:30 у конференц-залі Верховної Ради (Банкова 6-8) відбудеться другий міжнародний форум «Медіа за інформаційне суспільство».

 

Цього року ініціативу міжнародної громадської організаціїї «Європейська медіа платформа» щодо проведення заходу, який має на меті привернення уваги журналістів та активістів соціальних мереж до перспектив та проблем інтеграції України до глобального та європейського інформаційного суспільства, підтримав Комітет Верховної Ради України з питань інформатизації та інформаційних технологій.

 

Цей Форум об'єднає представників органів державної влади, закордонних посольств, навчальних закладів, ІТ-компаній, громадських та міжнародних організацій, ЗМІ та експертів галузі. Захід відбуватиметься у форматі тематичних дискусій щодо прозорості процесів прийняття рішень в інформаційному суспільстві, інформаційної конкурентоспроможності України, безпеки та свободи Інтернету тощо.

 

У Форумі планують взяти участь: Голова Комітету ВРУ з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерій Омельченко, президент ЄМП Ханне Северінсен, голова ALAC Олів'є Крепі-Лєблонд, голова ALAC/ICANN, Фредерік Донк, голова Європейського бюро ISOC (Internet Society), АндрейКолесников, директор Координационного центру RU/РФ, експерт Ради Європи Лорета Віоіу та ін.

 

Мета заходу:

1) привернути увагу журналістів, активістів соціальних мереж, перекладачів, а через них - і більш широких верств населення пострадянського простору до перспектив і викликів інформаційного суспільства, до здобутків світової спільноти в розробці політики управління Інтернетом, розуміння і втілення концепції мультистейкхолдерізму;

2) надати можливість українським медіа з перших рук отримувати коментарі з найбільш актуальних та контроверсійних питань управління Інтернетом та розбудови інформаційного суспільства;

3) продовжити напрацювання тлумачних словників українською та російстькою мовами для зрозумілого та адекватного відображення  світового (здебільш англомовного) дискурсу з цих питань;

4) започаткувати конкурс журналістських робіт на краще розкриття концепції мультистейкхолдерізму (з відрядженням переможця конкурсу на 7-й Європейський Діалог з управління Інтернетом, що відбудеться в червні 2014 року в Берліні).

 

У рамках Форуму відбудеться круглий стіл редакторів українських ЗМІ та активістів соціальних мереж.

 

Основні питання, які будуть розглядатись в рамках заходу - виклики інформаційного суспільства, здобутки світової спільноти в розробці політики управління Інтернетом, проблеми цензури та самоцензури, кібербезпеки, копірайту, інші актуальні для представників українських медіа, питання.

 

Організатори звертають увагу на стислі терміни реєстрації та акредитації - до 30 вересня, а також на необхідність додаткової акредитації журналістів з професійною технікою.

 

Всю інформацію щодо цієї події можна знайти на сайті: euromediaplatform.org/EMP_ukr.html та на сайті: komit.rada.gov.ua.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4060
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду