Зі «Львівської хвилі»  через конфлікт звільнились п’ять журналістів. ОНОВЛЕНО

Зі «Львівської хвилі» через конфлікт звільнились п’ять журналістів. ОНОВЛЕНО

27 Вересня 2013
8913
27 Вересня 2013
12:17

Зі «Львівської хвилі» через конфлікт звільнились п’ять журналістів. ОНОВЛЕНО

8913
Зі «Львівської хвилі»  через конфлікт звільнились п’ять журналістів. ОНОВЛЕНО
Зі «Львівської хвилі»  через конфлікт звільнились п’ять журналістів. ОНОВЛЕНО

Вчора, 26 вересня, з ТРК «Львівська хвиля» звільнились усі журналісти відділу новин  у складі п'яти журналістів.  Про це повідомив звільнений журналіст Дмитро Кумар у Facebook. Інформацію  про звільнення «Детектор медіа» підтвердила екс-керівник служби інформації радіо «Львівська Хвиля» Ірина Мартинюк.

 

За словами пані Мартинюк, окрім неї звільнились журналісти Вікторія Прихід, Святослав Драбчук та Дмитро Кумар,  а ще одну журналістку інформаційної служби Ірину Сало було звільнено напередодні, 25 вересня

 

Як розповіла Ірина Мартинюк, журналісти звільнились через конфлікт із керівником суспільно-інформаційних програм Оксаною Колодрубець, яка представляла  інтереси власника в творчому колективі.  На думку журналістів, пані Колодрубець працювала непрофесійно і радше заважала колективу, ніж допомагала.

 

Конфлікт загострився, коли журналісти не вийшли в ефір 26 вересня, ставши на захист колеги Ірини Сало, яку звільнили із радіо «Львівська хвиля» 25 вересня без пояснення причин. Журналісти інформаційної служби підозрюють, що до цього звільнення була причетна Оксана Колодрубець.

 

«Ми не вийшли  в ефір 26 вересня, хоча на роботі були присутні. Ми вирішили піти на такий крок, щоб захистити нашу колегу Ірину Сало , яку звільнили напередодні без пояснень. До цього звільнення причетна Оксана Колодрубець. Ми неодноразово попереджали керівництво, що якщо раптом щось станеться - ми станемо на захист колег і не вийдемо в ефір», - пояснила пані Мартинюк.

 

Директор ТРК «Львівська хвиля»   Віктор Іваницький запевнив «Детектор медіа», що між дирекцією і журналістами немає жодного конфлікту, а рішення про звільнення пов'язане з амбіціями співробітників відділу новин. 

 

«Це було їх особисте рішення. На них ніхто не тиснув, у них не було жодних проблем з дирекцією. Ми вчора довго про це говорили. Я не думою, що це звільнення проблематичне, це просто їх амбіції. Це їх рішення і їх прохання до мене»,  - прокоментував пан Іваницький.

 

Сьогодні, 27 вересня, в ефір «Львівської Хвилі» о 8.00 вийшов випуск новин, який підготувала Оксана Колодрубець.  Подальші випуски новин не виходили.

 

Як повідомила пані Мартинюк, сьогодні звільнені журналісті зберуться і обговорять план подальших дій.

 

Директор суспільно-інформаційних програм радіо «Львівська хвиля» Оксана Колодрубець у коментарі «Львівському порталу» подала своє бачення конфлікту, що виник на радіо., вона відчувала негативну реакцію керівника служби інформації Ірини Мартинюк з першого дня її роботи. За словами пані Колодрубець, конфлікт між нею та журналістами виник через те, що вона  намагалась виправити фактичні помилки у новинах або не допустити виходу в ефір неперевіреної інформації. Оксана Колодрубець також вважає, що у журналістів не було підстав для звільнення і зриву виходу новин в ефір.

 

«Я питала, що зробила не так і жодного разу цього не було. Це виникло тоді, коли вони усвідомили, що таким кроком як невипуск новини показали, що їхні власні інтереси вищі за редакційні. Вони тишком-нишком зробили забастовку. А треба було прозоро оголосити про страйк, заявити про це в ефірі, і була би зовсім інша ситуація. Я не сприймаю це як журналістський крок.  Я би так не зробила. Я йшла з ЛОДТРК чи з ZIK...Але такого не було, щоби я робила демарш і я не вийшла в ефір. Тому я такого кроку не розумію як журналіст», - заявила директор суспільно-інформаційних програм радіо «Львівська хвиля».  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8913
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду