НМПУ вимагає надати охорону головному редактору «Новостей Донбасса»

НМПУ вимагає надати охорону головному редактору «Новостей Донбасса»

26 Вересня 2013
5248
26 Вересня 2013
12:15

НМПУ вимагає надати охорону головному редактору «Новостей Донбасса»

5248
НМПУ вимагає надати охорону головному редактору «Новостей Донбасса»
НМПУ вимагає надати охорону головному редактору «Новостей Донбасса»

Незалежна медіапрофспілка України  (НМПУ) вимагає від правоохоронних органів розкрити і попередити злочинні прояви проти журналістів на Донеччині та надати головному редактору інтернет-видання «Новости Донбасса» Олексію Мацуці державну охорону. Про це йдеться у заяві НМПУ.

 

Медіапрофспілка звертає увагу на низку дій невідомих зловмисників, спрямованих проти журналістів «Новостей Донбасса» (портал газети «Донецкая правда»).

 

15 вересня журналісти донецького видання помітили стеження. 17 вересня прокуратура Донецької області відкрила кримінальне впровадження щодо перешкоджання професійній діяльності за фактом переслідування журналіста інтернет-видання «Новости Донбасса» Віталія Сізова.

 

24 вересня група невідомих намагалась зламати двері в редакції видання. У той самий день було відкрито кримінальне впровадження за цим фактом. На цьому , за даними НМПУ, інциденти, спрямовані проти журналістів, не припинилися. 26 вересня невідомі розмалювали фарбою двері в будинку Олексія Мацуки з посланням йому. За інформацією спілки, мали місце й інші подібні дії.

 

У заяві медіапрофспілки наголошується: «Моральний тиск і втручання в приватне життя здійснюється за повного потурання правоохоронних органів Донецької області, адже попри порушені дві карні справи це жодним чином не зупиняє та не стримує зловмисників, засоби яких стають все брутальнішими, відвертішими та цинічнішими. Нагадуємо, що в українській історії траплялися випадки, коли стеження за журналістом закінчувалося трагічно. Ці випадки стали ганьбою для України, знеславили її в усьому світі».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 16 вересня головний редактор «Новин Донбасу» Олексій Мацука заявив, що за ним і за журналістом видання Віталієм Сізовим невідомі особи ведуть стеження. За його словами, стеження почалося у кінці серпня - відтоді, коли вони стали готувати розслідувальні матеріали. Свої статті журналісти публікують на сайті видання та на порталі «Донецкой правды». Так матеріал Віталія Сізова від 13 вересня стосувався корупції у комунальній сфері -  зокрема, в компанії «Вода Донбасса».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5248
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду