Розпочалася серія публікацій тренінгів експертів  «Відкрита розмова: безпека журналіста»

Розпочалася серія публікацій тренінгів експертів «Відкрита розмова: безпека журналіста»

21 Вересня 2013
3800
21 Вересня 2013
14:33

Розпочалася серія публікацій тренінгів експертів «Відкрита розмова: безпека журналіста»

3800
Розпочалася серія публікацій тренінгів експертів  «Відкрита розмова: безпека журналіста»
Розпочалася серія публікацій тренінгів експертів  «Відкрита розмова: безпека журналіста»

На сторінці програми «Відкрита розмова» в мережі Facebook розпочалась серія публікацій виступів експертів Міжнародного семінару-тренінгу  «Відкрита розмова: безпека журналіста», повідомляють організатори заходу.

 

Протягом наступного тижня там  будуть розміщені рекомендації практиків професії та інших учасників семінару.

 

 

«Кожен журналіст має пам'ятати, що в ситуаціях небезпеки найважливішим завданням є зберегти своє здоров'я та життя», - розповів під час семінару заступник генерального директора інформаційної агенції "Інтерфакс" В'ячеслав Тєрєхов (Росія). На його переконання, особливістю збору інформації під час техногенних катастроф та військових конфліктів є те, що журналіст має «думати, яку інформацію він подає і як це робити, не зашкодивши іншим».

 

 

Журналіст під час масових акцій має поводитися як сторонній спостерігач.Таку думку під час Міжнародного семінару-тренінгу «Відкрита розмова:безпека журналіста» висловив командир служби порятунку «Навігатор» (Донецьк) Володимир Цвірко. Крім того, експерт відзначив, що найпоширенішим порушенням з боку журналістів є робота безпосередньо в натовпі, де значно підвищується небезпека травматизму. Явною помилкою рятувальник назвав запис сюжетів або начитку новин безпосередньо в натовпі, оскільки коментарі журналіста можуть викликати негативну реакцію в учасників акції. Експерт також закликав розважливо ставится до знятого матеріалу та техніки і не намагатися врятувати їх за будь-яку ціну, в тому числі ризикуючи власним життям.

 

Семінар-тренінг  «Відкрита розмова: безпека журналіста», ініційований учасниками Міжвідомчої  робочої  групи  з  аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів в межах програми «Відкрита розмова». Проведення семінару підтримали  Національна спілка журналістів України, Асоціація медіа-юристів України, Українська Асоціація видавців періодичної преси, Незалежна Асоціація телерадіомовників.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3800
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду