detector.media
21.09.2013 14:33
Розпочалася серія публікацій тренінгів експертів «Відкрита розмова: безпека журналіста»
Розпочалася серія публікацій тренінгів експертів  «Відкрита розмова: безпека журналіста»

На сторінці програми «Відкрита розмова» в мережі Facebook розпочалась серія публікацій виступів експертів Міжнародного семінару-тренінгу  «Відкрита розмова: безпека журналіста», повідомляють організатори заходу.

 

Протягом наступного тижня там  будуть розміщені рекомендації практиків професії та інших учасників семінару.

 

 

«Кожен журналіст має пам'ятати, що в ситуаціях небезпеки найважливішим завданням є зберегти своє здоров'я та життя», - розповів під час семінару заступник генерального директора інформаційної агенції "Інтерфакс" В'ячеслав Тєрєхов (Росія). На його переконання, особливістю збору інформації під час техногенних катастроф та військових конфліктів є те, що журналіст має «думати, яку інформацію він подає і як це робити, не зашкодивши іншим».

 

 

Журналіст під час масових акцій має поводитися як сторонній спостерігач.Таку думку під час Міжнародного семінару-тренінгу «Відкрита розмова:безпека журналіста» висловив командир служби порятунку «Навігатор» (Донецьк) Володимир Цвірко. Крім того, експерт відзначив, що найпоширенішим порушенням з боку журналістів є робота безпосередньо в натовпі, де значно підвищується небезпека травматизму. Явною помилкою рятувальник назвав запис сюжетів або начитку новин безпосередньо в натовпі, оскільки коментарі журналіста можуть викликати негативну реакцію в учасників акції. Експерт також закликав розважливо ставится до знятого матеріалу та техніки і не намагатися врятувати їх за будь-яку ціну, в тому числі ризикуючи власним життям.

 

Семінар-тренінг  «Відкрита розмова: безпека журналіста», ініційований учасниками Міжвідомчої  робочої  групи  з  аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів в межах програми «Відкрита розмова». Проведення семінару підтримали  Національна спілка журналістів України, Асоціація медіа-юристів України, Українська Асоціація видавців періодичної преси, Незалежна Асоціація телерадіомовників.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY