Суд передав приватний кременчуцький телеканал «Візит» у комунальну власність

Суд передав приватний кременчуцький телеканал «Візит» у комунальну власність

20 Вересня 2013
7275
20 Вересня 2013
12:02

Суд передав приватний кременчуцький телеканал «Візит» у комунальну власність

7275
Суд передав приватний кременчуцький телеканал «Візит» у комунальну власність
Суд передав приватний кременчуцький телеканал «Візит» у комунальну власність

19 вересня Автозаводський райсуд міста  Кременчук (Полтавська область) скасував державну реєстрацію кременчуцької телекомпанії «Візит» і передав 100% акцій комунальній Кременчуцькій телерадіокомпанії (КТРК). Про це йдеться в постанові за рішенням судді Олени Предоляк, повідомляє кременчуцьке інтернет-видання «Телеграфь».

 

Адвокат телекомпанії «Візит» Олена Дмитриченко повідомила, що власники каналу мають намір оскаржити дане рішення як незаконне. Пані Дмитриченко звернула увагу, що на момент створення «Візиту» у 1991 році не існувало такого підприємства як КП «Кременчуцький техно-торговий центр "Електрон"» (зареєстровано в 1992 році). Відповідно до позову КТРК, саме це підприємство позиціонує себе як засновник малого колективного підприємства «Візит» (згодом перереєстрованого у приватну телекомпанію).

 

Адвокат також заявила, що термін позовної давності в частині визнання корпоративних прав ТТЦ «Електрон» закінчився, і зміна сторін у зобов'язанні (передача корпоративних прав «КТРК») не змінює порядку обчислення позовної давності.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», в червні журналісти кількох міських газет та приватної телекомпанії «Візит» зробили заяву стосовно ситуації, що склалася на ТРК «Візит». Вони закликали протистояти спробам місцевої влади забрати приватну телекомпанію «Візит» у її власників і передати до комунальної власності.

 

«Телеграфь» також пише, що 18 липня Автозаводський районний суд визнав незаконним і недійсним рішення міськради, згідно з яким були прийняті у комунальну власність територіальної громади Кременчука майнові права ТТЦ «Електрон» і передані КТРК. Позов на міську раду подавали власники «Візиту» Олександр і Тамара Мельники.

 

Рішення суду від 18 липня  не набуло чинності, оскільки КТРК подало апеляційну скаргу. Адвокати власників «Візиту» два рази просили призупинити розгляд справи до того, як апеляційний суд розгляне справу «Мельники проти міськради», проте суд відхилив це клопотання.

 

Нагадаємо, конфлікт між міською владою Кременчука і місцевою телекомпанією «Візит» почався в 2012 році. Міська влада вважає, що у витоків ТРК «Візит»  стояв виконком міської ради та асоціація промислових підприємств міста, які були основними ідеологами, засновниками і донорами підприємства ТОВ «КТБ».

 

Це підприємство для виконання окремих функцій створило мале підприємство «Візит». МП «Візит» спільно з ТТЦ «Електрон» створили  МКП «Візит», яке сконцентрувало максимум активів міського телебачення. На основі МКП «Візит» після виведення зі складу власників ТТЦ «Електрон» було створено нині існуюче ПП «Приватна телекомпанія "Візит"».

 

Мер Кременчука Олег Бабаєв вважає, що документи про вихід «Електрона» із засновників МКП «Візит» були підроблені.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7275
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду