Законопроект «Про аудіовізуальні послуги» планують зареєструвати в жовтні

Законопроект «Про аудіовізуальні послуги» планують зареєструвати в жовтні

18 Вересня 2013
6258
18 Вересня 2013
16:22

Законопроект «Про аудіовізуальні послуги» планують зареєструвати в жовтні

6258
Законопроект «Про аудіовізуальні послуги» планують зареєструвати в жовтні
Законопроект «Про аудіовізуальні послуги» планують зареєструвати в жовтні

Законопроект «Про аудіовізуальні послуги» (нова редакція закону «Про телебачення і радіомовлення») планують зареєструвати у Верховній Раді в жовтні цього року. Про це повідомила Олена Бондаренко, народний депутат України, голова робочої групи з підготовки законопроекту на загальних зборах Асоціації правовласників і постачальників контенту (АППК).

 

«Проте досі не вирішено низку принципових питань законопроекту, в тому числі не визначено формат універсальної програмної послуги. У законопроекті існує 4 варіанти УПП. На якому саме варіанті зупиниться більшість робочої групи - важко сказати», - уточнила пані Бондаренко.

 

Щодо формату універсальної програмної послуги згоди немає і всередині самої асоціації, повідомляє прес-служба АППК.

 

Один із засновників АППК Герман Кудінов, генеральний директор ГО «ЛКТ», вважає, що найкращим варіантом є історично сформована УПП: 15-17 телеканалів, які давно завоювали глядацькі вподобання ».

 

На що Михайло Салахов, директор невеликого провайдера з Макіївки ТОВ «Супутник ТБ» заперечив, що «глядацькі вподобання телеканали УПП отримали за допомогою провайдерів. Тому найбільш прийнятним варіантом УПП є набір державних і комунальних телеканалів, а згодом канал громадського телебачення».

 

Мінімальною формат УПП також підтримали представники дистрибуторів телепрограм, президент групи компаній «НТВ-плюс Україна» Ігор Давиденко та компанії «Сонар» Олексій Пігін.

 

Зі слів членів АППК, ринок давно чекає ухвалення закону «Про аудіовізуальні послуги». «Якщо він (закон) буде прийнятий через 2 роки, то можливо до цього часу закон вже буде не актуальний. Тому вкрай важливо прийняти його якомога швидше», - сказав він Кудінов.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - news.liga.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6258
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду