Культуртрегери в «Купідоні»

14 Березня 2007
11632
14 Березня 2007
15:55

Культуртрегери в «Купідоні»

11632
Репортаж із вручення відзнаки для ЗМІ «Культурний провідник», заснованої інтернет-часописом «Кульбіт».
Культуртрегери в «Купідоні»

Засновану інтернет-часописом «Кульбіт» відзнаку для ЗМІ «Культурний провідник» вперше вручали 13 березня. В київському кнайп-клубі «Купідон», улюбленому лігві евроорієнтованої богеми столиці, публіка зібралася відповідна: фалеристи, письменники, художники. Цього разу – аби привітати журналістів. Тих, кого особисто, або чиї медіабренди нагороджували метри мас-медіа та мистецтва.

 

«Культурними провідниками» за підсумками 2006 року були визнані чотири суспільно-політичні мас-медіа («Радіо Ера FM», журнали «Експерт Украина», «Афиша» та газета «Без цензури», а також – два критики: Олександер Красюк (між іншим, автор кількатомної енциклопедії Запорізької області) та Михайло Бриних.

 

Юка Гаврилова («Без цензури»), Олександер Красюк та Наталія Лигачова («Детектор медіа»)

 

Інтернет-портал «Сумно» отримав спеціальну відзнаку від власника «Купідону» Федора Баландіна, який при цьому попросив, аби у висвітленні сучасної української культури було б уже не так сумно. Багаторічного культурного оглядача газети «День» Дмитра Десятерика окремо нагородив від власної мистецької галереї Євген Карась.

 

Головний редактор порталу «Сумно» Богдан Логвиненко та Федір Баландін

 

Організатори вечірки – головний редактор культового українського видавництва «Кальварія» Петро Мацкевич та Ксенія Сладкевич («Корпорація інтелектуальних рішень M&S») запропонували присутнім вікторину з призами – шотландським віскі та чилійським вином. Першою брати участь озвалася письменниця Ірена Карпа. На питання, чи вважає вона себе настільки обізнаною в українській культурній ситуації, модна авторка відповіла: «Я просто дуже хочу віскі та вино!».

 

Ірена Карпа та Петро Мацкевич

 

Офіційна програма виявилася ритмічною й недовгою. Після неї панство розходитися не поспішало, продовжуючи шануватися. Керівник відділу культури газети «24», що досі вийшла лише пілотним номером, Юрій Володарський пішов грати з Михайлом Бринихом у шахи, художник Олександр Ройтбурд співав друзям сороміцькі російські частушки, директор «Кальварії» Анетта Антоненко попивала з письменником Василем Шкляром гранатову настоянку у VIP-залі кнайп-клубу.

 

 

Константин Дорошенко («Детектор медіа»), художник Александр Ройтбурд и Юрий Володарский (газета «24»)

 

 

Посол Фінляндії Лаура Рейніля прощається з письменником Юрієм Завгороднім

 

 

Дмитро Десятерик (газета «День») зрадів відзнаці

 

Фото – Дмитро Амідов

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11632
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду