Мирослав Слабошпицький став членом Європейської кіноакадемії

Мирослав Слабошпицький став членом Європейської кіноакадемії

14 Вересня 2013
6402
14 Вересня 2013
16:10

Мирослав Слабошпицький став членом Європейської кіноакадемії

6402
Мирослав Слабошпицький став членом Європейської кіноакадемії
Мирослав Слабошпицький став членом Європейської кіноакадемії

Кінорежисер Мирослав Слабошпицький став членом Європейської кіноакадемії. Про це він розповів в інтерв`ю проекту «Власний погляд» телеканалу «Рада».

 

«Норвезький фестиваль у Грімстаді висунув мене за фільм "Ядерні відходи"», - повідомив режисер.

 

Нагадаємо,  у червні «Ядерні відходи» було подано на здобуття призу Європейської кіноакадемії (EFA) у категорії «Найкращий короткометражний фільм» 2013-го року.Стрічка була висунута на кінофестивалі  в Грімстаді (Норвегія), який поряд з Берлінале, Роттердамом, Локарно, Венецією та іншими входить в «елітний клуб» 15 міжнародних кінофестивалів, акредитованих Європейською кіноакадемією для висування фільмів на здобуття нагороди EFA.

 

 

За його словами, він є сьомим кінодіячем з України, який має членство в кіноакадемії. Раніше до складу експертів EFA входив кіно- і театральний митець Богдан Ступка.

 

Умовою для членства є наявність трьох  повнометражних фільмів  та рекомендації двох членів кіноакадемії. Автоматичне членство здобувають претенденти на отримання премії Європейської кіноакадемії.

 

Про роботу над новою драмою Мирослава Слабошпицького  «Плем`я»  дивіться у репортажі «ВідеоТеКи».

 

Мирослав Слабошпицький народився  17жовтня 1974-го року в сім'ї українського письменника та літературознавця Михайла Слабошпицького.


Закінчив Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого за фахом «режисер кіно і телебачення».


Працював репортером криминальної хроніки, писав сценарії для кіно та телебачення. Один із них — «Чорнобильський Робінзон» — у 2000 році став дипломантом першого Всеукраїнського конкурсу сценаріїв «Коронація слова».


На початку 1990-х рр. працював на Національній кіностудії ім. О.Довженка.
З 2000 р. — член Національної спілки кінематографістів України. Був віце-президентом Асоціації молодих кінематографістів України.


У 2002-му через конфлікт з головою Державної служби кінематографії Ганною Чміль виїхав до Санкт-Петербургу, де працював сценаристом і другим режисером над низкою проектів. Дебютний короткометражний фільм «Інцидент» (український варіант — «Жах», прем'єра на кінофестивалі «Молодість», Київ, 2006) брав участь у конкурсних програмах 27 фестивалів в 17 країнах світу (Бельгія, Іспанія, Італія, Британія, Парагвай, Греція, Чехія, Угорщина, Румунія, Сербія, Росія тощо) й отримав приз на кінофестивалі в Альгарві (Португалія).


У лютому 2009-го другий короткометражний фільм Мирослава Слабошпицького «Діагноз» вперше в історії України потрапив у конкурс Берлінського кінофестивалю. За рік режисер брав участь у конкурсі Берлінале з короткометражною стрічкою «Глухота».


Минулого року 23-хвилинний фільм Мирослава Слабошпицького «Ядерні відходи», знятий в рамках проекту «Україно, goodbye!», здобув «Срібного леопарда» в конкурсній програмі «Леопард майбутнього» Міжнародного кінофестивалю в Локарно. Цього року Мирославу Слабошпицькому за фільм було вручено «Золоту медаль Белграда» 60-го ювілейного Кінофестивалю документального і коротко­­метражного кіно в Белграді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6402
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду