У Херсоні справу про напад на журналістів «Таврія ньюс» передано до суду

У Херсоні справу про напад на журналістів «Таврія ньюс» передано до суду

13 Вересня 2013
8023
13 Вересня 2013
17:25

У Херсоні справу про напад на журналістів «Таврія ньюс» передано до суду

8023
У Херсоні справу про напад на журналістів «Таврія ньюс» передано до суду
У Херсоні справу про напад на журналістів «Таврія ньюс» передано до суду

Слідчий Комсомольського райвідділу міліції Херсона Дарія Зубко пред'явила обвинувачення за статтею 171 Кримінального кодексу «Перешкоджання законній професійній  журналістській діяльності» Антону Саїтову у справі нападів на журналістів херсонського інформаційного агентства «Таврія ньюс» Олександра Тарасова та Валерія Миронюка. Справу передано до суду. Про це йдеться на сайті Незалежної медіа профспілки України (НМПУ).

 

Висунення звинувачення сталося після скасування прокуратурою Комсомольського району Херсона третьої постанови слідчого Комсомольського райвідділу міліції Херсона Дарії Зубко про закриття кримінального провадження.

 

Нагадаємо, Антон Саїтов був серед молодиків, які 13 березня напали на журналістів херсонського інформаційного агентства «Таврія ньюс» Олександра Тарасова та Валерія Миронюка під час спроби виселити з квартири багатодітну родину Сорокіних.

 

Коментуючи  передачу справи до суду, пан Тарасов звернув увагу на те, що слідчий та прокурор не дали оцінки діям інших нападників, які хапали руками камеру журналіста, не пропускали журналістів до місця зйомки, зіштовхували зі сходів.  «Якщо до відповідальності буде притягнутий лише Саїтов, правоохоронні органи фактично визнають, що закривати, виривати журналістську камеру, бити по ній, погрожувати журналістам, зіштовхувати їх зі сходів можна. Й такі дії не тягнуть за собою юридичної відповідальності», - заявив постраждалий журналіст. 

 

НМПУ підтримує таку позицію Олександра Тарасова і вимагає від Генеральної прокуратури пред'явлення повідомлення про підозру у вчиненні злочину всім особам, які 13 березня перешкоджали у виконанні професійних обов'язків журналістам «Таврія ньюс». Медіапрофспілка також вважає, що слідчого Комсомольського райвідділу України  Дарію Зубко необхідно притягти до відповідальності за саботування розслідування.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 13 березня і 1 липня у Херсоні під час зйомок спроби виселити з квартири багатодітну родину Сорокіних були скоєні напади на журналістів інформагентства «Таврія ньюс» Олександра Тарасова і Валерія Миронюка, про що було подано заяви до міліції і відкриті кримінальні провадження.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8023
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду