Тимчасова слідча комісія почала з’ясовувати, як  БРДМ з’явився в центрі Києва

Тимчасова слідча комісія почала з’ясовувати, як БРДМ з’явився в центрі Києва

11 Вересня 2013
5309
11 Вересня 2013
11:08

Тимчасова слідча комісія почала з’ясовувати, як БРДМ з’явився в центрі Києва

5309
Тимчасова слідча комісія почала з’ясовувати, як  БРДМ з’явився в центрі Києва
Тимчасова слідча комісія почала з’ясовувати, як  БРДМ з’явився в центрі Києва

Вчора тимчасова слідча комісія (ТСК) Верховної ради, яка розслідує обставини нападу на журналістів Ольгу Сніцарчук і Владислава Соделя 18 травня під час акції «Вставай, Україно!», почала розглядати питання правомірності появи бойової розвідувально - дозорної машини (БРДМ) у центрі міста, що, на думку представників опозиції , стало причиною конфліктів. Про це повідомляє «Комерсант-Україна» .

 

На засіданні ТСК голова комісії Віталій Ярема (фракція «Батьківщтна») припустив, що ініціатором провокацій є керівництво МВС, оскільки, на його думку, ні МВС, ні прокуратура не допомагають в розслідуванні інциденту.

 

«Ми намагаємося з'ясувати, хто організатор того, що відбувалося в Києві 18 травня,, проте ні в МВС, ні в прокуратурі нам не хочуть допомагати. Крім того, на суді у Вадима Тітушка та інших обвинувачених жодного разу не запитали, хто є організатором інциденту. У зв'язку з усім цим я не виключаю , що керівництво МВС все це і організувало», - заявив Віталій Ярема.

 

Присутній на засіданні заступник начальника слідчого управління ГУ МВС у Києві Валерій Симон заявив, що за фактом появи БРДМ у центрі міста 17 співробітників міліції отримали догани, суворі догани та попередження про неповну службову відповідність. Крім того, за словами пана Симона, відносно водія БРДМ було складено протокол про адміністративне правопорушення.

 

Член ТСК Олена Бондаренко («Партія регіонів»)  обурена тим фактом, що міліцією не ведуться розслідування проти тих, хто нібито провокував зіткнення з боку опозиції.

 

«У масових акціях брали участь дві сторони. Чому міліція не розслідує справи щодо тих, хто провокував зіткнення з боку опозиції? Ви не хочете чіпати тих , кого захищають люди з депутатськими мандатами? У голови комісії один лейтмотив - БРДМ була причиною того , що сталося , а про бійки , які влаштувала опозиція , він мовчить. Ці люди теж повинні понести покарання, але комісія вперто не хоче розглядати це питання», - заявила пані Бондаренко.

 

Відповідаючи на зауваження Олени Бондаренко, пан Симон заявив, що кримінальні провадження  відкриті і щодо кількох членів партії «Свобода», особи інших учасників бійок поки встановлюються. 

 

Ще один член ТСК Андрій Іллєнко ( партія «Свобода») вважає, що комісія у теперішньому її складі не може бути продуктивною, оскільки її членами є рівна кількість представників від влади та опозиції, що заважає приймати рішення при розділенні голосів порівну.

 

«При чотирьох членах від опозиції і чотирьох від влади комісія ніколи не прийде до загального рішення . У члени комісії треба було включити одного депутата -мажоритарника , щоб його голос і став вирішальним», - пояснив пан Іллєнко

 

Як повідомляла «Детектор медіа», ТСК було створено  4 червня для розслідування фактів нападу на представників ЗМІ 18 травня у Києві. Головує в ТСК Віталій Ярема, його перший заступник - Андрій Пінчук. Комісія має працювати півроку. За час роботи комісії Шевченківський районний суд Києва виніс вирок трьом обвинуваченим у цій справі.

 

Нагадаємо, 18 травня невідомі молодики напали на журналістку «5-го каналу» Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента газети «Комерсант» Владислава Соделя під час висвітлення подій, що відбувалися поруч з акцією опозиції у центрі Києва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5309
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду